Unieke trainingsfaciliteit voor orthopeden in opleiding

Array

Vanochtend vanaf 8.30 uur staat een mobiel skillslab op het parkeerterrein van MCH Westeinde, waar orthopeden in opleiding ervaring kunnen opdoen met operaties op kunststof gewrichten. Hierdoor hebben ze deze operaties sneller onder de knie. Het skillslab is de hele ochtend beschikbaar voor oefenoperaties, daarna gaat het naar een andere locatie.

Voordeel van het mobiele skillslab van de firma Arthrex is dat het meteen gebruiksklaar is. De orthopeden-in-opleiding kunnen praktijkervaring opdoen met diverse ingrepen aan bijvoorbeeld knie en schouder. Hierdoor neemt de ervarenheid met dit soort operaties toe, en zijn ze eerder in hun opleiding in staat om deze operaties zelfstandig te verrichten. Tot nu toe moesten artsen in opleiding tot orthopeed uitwijken naar skillslabs in München en Florida om ervaring op te doen met operaties met kunststof gewrichten. Het streven is het mobiele skillslab eens per jaar naar MCH Westeinde te halen voor training van nieuwe orthopeden-in-opleiding.

Het MCH leidt jaarlijks zes artsen tot orthopeed op en verwacht volgend jaar ook gebruik te kunnen maken van een virtuele operatietraining, die zij eerst met succes moeten hebben gevolgd voordat ze in de operatiekamer aan de slag gaan.

Specialisme Orthopedie

bron: Medisch Centrum Haaglanden

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen