Informatieavond over angst- en dwangstoornissen

Array

Angstklachten komen veel voor, de angststoornis is de meest voorkomende psychische ziekte. Iedereen heeft in zijn leven te maken met angsten. Als deze angsten voor een deel je leven gaan bepalen is het zinvol om daar iets aan te gaan doen. Bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen én ouderen komen angstklachten voor. Een angststoornis heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving.

Daarom organiseert GGZ Noord-Holland-Noord op dinsdagavond 13 november a.s. een informatieavond over angst- en dwangstoornissen voor familieleden, andere direct betrokkenen en clienten. De informatieavond is van 19.00 – 21.00 uur en vindt plaats in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard.

Als de angstklachten niet vanzelf overgaan
Als de angstklachten niet vanzelf overgaan en je leven gaan bepalen komen veel mensen uiteindelijk in aanraking met de Geestelijke Gezondheidszorg. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen.

Want; wat is een angststoornis eigenlijk? Hoe ontstaat een angststoornis? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er tegen een angststoornis? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een familielid met angstklachten omgaan? Waar kan ik op zoek naar meer informatie?

Tevens zal tijdens deze informatieavond verteld worden wat behandelmogelijkheden zijn in de regio, bij GGZ Noord-Holland-Noord, zowel voor mensen met lichte klachten als mensen die een ernstige angststoornis hebben.

Informatie en reserveren
De avond wordt georganiseerd door GGZ Noord-Holland-Noord, onderdeel preventie. Er wordt een inleiding gehouden door mevrouw de Vos, klinisch psycholoog i.o. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met een angststoornis. Tevens is aanwezig een ervaringsdeskundige vanuit RCO de Hoofdzaak, het clientenbelangenbureau, die vanuit eigen ervaring vertelt over het leven met angstklachten.

De informatieavond is op dinsdag 13 november 2012 van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1a in Heerhugowaard.

Toegang EUR3,-. Reserveren gewenst, per telefoon: 072-5764800of per mail: [email protected]. Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de avond worden opgehaald.

bron: Gemeente Schermer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen