Open middag in de brandweergarage VU/ VUmc

Maandag 5 november is het de nationale `Dag van de BHV’. Landelijk is er aandacht voor de inzet van circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Omdat veiligheid en gezondheid op het werk ons allemaal aan gaat besteden we vanuit de Dienst Arbo en Milieu aandacht aan deze dag. Want ook op de VU en in het VUmc zetten ruim driehonderd bedrijfshulpverleners zich dagelijks in voor uw veiligheid en die van bezoekers en patienten.

Op 5 november heeft u de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de bedrijfshulpverleningsorganisatie van uw werkgever en universiteit. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur staan de deuren van de brandweerkazerne bij het Transitorium/ Energiecentrum op de VU campus open voor alle medewerkers en studenten.

Wat kan er deze middag zoal gedaan worden?

o U kunt zelf een brand blussen.

o U kunt oefenen met reanimeren (op een pop, niet op uw collega’s/ medestudenten).

o Er worden noodscenario’s nagebootst op papier, de zogenaamde table-top oefeningen.

o Er liggen locatiedraaiboeken klaar en er worden instructievideo’s gedraaid.

Daarnaast is er uiteraard de gelegenheid tot het stellen van vragen aan onze BHV instructeurs onder het genot van een snack, frisdrank of een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!

De `Dag van de BHV’ in de Brandweerkazerne VU/VUmc wordt georganiseerd door de Dienst Arbo en Milieu (VU/ VUmc), in samenwerking met de Facilitaire Campus Organisatie (VU) en het Facilitair Bedrijf (VUmc).

bron: Vrije Universiteit Amsterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen