Vulvapoli van UMC St Radboud wint prijs

Array

Diagnostiekgebouw UMC St Radboud

Blije gezichten op de vulvapoli van UMC St Radboud. Daar wordt gevierd dat de poli, een samenwerkingsverband van de afdelingen Gynaecologie en Dermatologie, is verkozen tot de beste van alle 31 vulvapoli’s in Nederland. Aan de door de Nederlandse patientenvereniging Lichen Sclerosus georganiseerde stemronde deden 895 patienten mee.

De medewerkers van de Nijmeegse vulvapoli kregen de prijs, de Dr. Willem van der Meijden VulvAward 2012, afgelopen zaterdag overhandigd.

Lichen Sclerosus is een chronische huidaandoening aan het genitaal gebied. Adequate zorg voor deze aandoening wordt in belangrijke mate verricht door vulvapoli’s.
De vulvapoli van UMC St Radboud blinkt uit in alle 7 kwaliteitscriteria die de patientenvereniging Lichen Sclerosus hanteert. Tot deze criteria behoren zaken als kwaliteit van leven, informatieverschaffing aan de patient, effectiviteit van de behandeling, en de relatie arts-patient.

“We zijn hier heel trots op. Ook tegen de achtergrond van de patient als partner”, zegt Cathy van Beek. Zij was namens de Raad van Bestuur aanwezig bij de prijsuitreiking.
Het team van de vulvapoli van UMC St Radboud bestaat uit de gynaecologen Joanne de Hullu en Lenno Dukel, dermatologen Carine van der Vleuten en Michelle van Rossum, arts-onderzoekers Loes van den Einden en Kim Meeuwis en verpleegkundige Anja Benen. Daarnaast dragen ook vele aiossen gynaecologie, verpleegkundigen, pathologen, seksuologen en administratief medewerkers hun steentje bij aan de poli.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen