Wijzer over DNA: de klok bepaalt

Array

Zondagmiddag 4 november kunt u tijdens de alweer zesde jaarlijkse publieksmiddag in Museum Boerhaave (Leiden) wijzer worden over DNA. Dit jaar staat het programma in het teken van de ‘biologische klok’.

Veel processen in ons lichaam worden beïnvloed door onze biologische klok. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk wel ons slaap-waakritme. Deze raakt bijvoorbeeld ontregelt bij trans-Atlantische vluchten. Hierdoor ontstaat een tijdelijk slaapprobleem. Ook veelvuldig werken in ploegendienst kan gezondheidsklachten geven. Drie vooraanstaande wetenschappers vertellen deze middag over onze dagelijkse bezigheden waarbij de biologische klok een belangrijke rol speelt.

Professor Joke Meijer (LUMC) vertelt wat de biologische klok eigenlijk is, waar het zit en wat het met je doet. Daarna houdt professor Bert van der Horst (Erasmus MC) een lezing over waarom het zo belangrijk is om op tijd je medicijnen in te nemen. Na de pauze is het woord aan professor Andries Kalsbeek (AMC) die de link legt tussen je biologische klok, voeding en diabetes.

Kom op zondag 4 november 2012, vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur naar  Museum Boerhaave. Toegang gratis. Er is plaats voor 100 personen. Het wordt op prijs gesteld wanneer u zich vooraf  registreert. Ga naar   www.medgencentre.nl en klik op Inschrijving.

Deze publieksmiddag wordt georganiseerd door het Medisch-Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC), in samenwerking met het Centre for Medical Systems Biology en het Cancer Genomics Centre. Het MGC is een initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum, het AMC en het Erasmus MC. Het MGC is een onderzoeksschool die zich bezighoudt met onderzoek en onderwijs in de medische genetica.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen