Zorgwijzer type 1

Array

Zorgwijzer over diabetes type 1
Met de Zorgwijzer kunnen patienten hun diabeteszorg beoordelen
Welke zorg mag je verwachten als je diabetes hebt? Dat lezen patienten in de Zorgwijzers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Een Zorgwijzer is de patientenvertaling van de Zorgstandaard, waarin de afspraken zijn opgenomen over goede diabeteszorg. Nieuw is de Zorgwijzer voor volwassenen met diabetes type 1. De ontwikkeling van de Zorgwijzer is mogelijk gemaakt door het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).

Doe-het-zelfziekte
Diabetes is een doe-het-zelfziekte: patienten moeten zelf veel doen om hun diabetes te reguleren. Daarnaast hebben ze regelmatig contact met zorgverleners uit hun diabetesteam. De Zorgwijzer legt uit wie deze zorgverleners zijn en welke zorg ze van wie mogen verwachten. Ook alle controles, die bij de behandeling horen, komen aan bod in de Zorgwijzer: een compacte brochure die ingaat op de specifieke diabeteszorg bij diabetes type 1.

Zorgwijzers in de praktijk
Als zorgverlener kunt u de Zorgwijzer meegeven aan patienten, de Zorgwijzers zijn echt bedoeld om in de praktijk te gebruiken. Ze zijn als download beschikbaar via  www.dvn.nl/zorgwijzers en via www.diabetesfederatie.nl/”www.diabetesfederatie.nl.
Ook kunt u ze bestellen bij Diabetesvereniging Nederland via tel.             033-463 05 66       of [email protected].

Naast deze nieuwe Zorgwijzer bestaat er ook de Zorgwijzers voor volwassenen met diabetes type 2, en de Zorgwijzer voor jongeren met diabetes en een Zorgwijzer voor diabetes en zwangerschap.

bron: DVN/Ingie Rombouts,

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen