Hardenbergse zorgverleners organiseren Informatiemarkt Diabeteszorg

Array

De Hardenbergse huisartsen en apothekers organiseren op 14 november samen met de Saxenburgh Groep en het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg (MCCH) een informatiemarkt over diabetes mellitus. De markt wordt gehouden in zaal Mulder te Hardenberg.

Sinds 1991 vindt jaarlijks op 14 november Wereld Diabetes Dag plaats, ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting, die samen met Charles Best aan de basis stond van de ontdekking van insuline. De Hardenbergse zorgverleners hebben deze dag aangegrepen om een informatiemarkt te organiseren over diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd.

Diabetes is de meest voorkomende ziekte in Nederland. In 2011 hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders diabetes, waarvan ongeveer 6.000 kinderen tussen de 0 – 18 jaar.

Het aantal Nederlanders met diabetes is tussen 2000 en 2007 met ruim de helft gestegen (55%). Vooral door de vergrijzing en het toenemende aantal mensen met overgewicht kan het aantal mensen met diabetes in 2025 verdubbelen.Jaarlijks overlijden evenveel mensen aan diabetes als aan borstkanker, namelijk ruim 3.000.

Van diabetes type 1 is niet bekend hoe dit is te voorkomen. Diabetes type 2 is echter in een groot aantal gevallen te voorkomen of uit te stellen door gezond te leven. Beweging, gezond gewicht, verstandig eten en niet roken kunnen hiertoe bijdragen.

Op de Informatiemarkt Diabeteszorg zijn er workshops waarbij interessante thema’s worden belicht, gericht op gezond leven en hoe om te gaan met uw diabetes. Huisartsen en apothekers uit Hardenberg zullen de bezoekers graag te woord staan over diabetes. De Saxenburgh Groep is met de internisten, oogheelkunde, klinisch chemisch laboratorium en voetenpoli vertegenwoordigd. Verder zijn er onder andere een pedicure, dietisten en een stand van de Diabetes Vereniging Nederland. Het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg, waarin huisartsen, medisch specialisten, paramedici en verpleegkundigen in het Vechtdal en regio Coevorden samenwerken, heeft een aantal jaren geleden het zorgprogramma DiabeteszorgBeter opgesteld, ter ondersteuning van de huisartspraktijk bij de diabeteszorg. Dit centrum coördineert de activiteiten op de markt.

De Informatiemarkt Diabeteszorg richt zich op mensen met diabetes woonachtig in Hardenberg Stad. Aanmelding kan via e-mail: [email protected]. De informatiemarkt is gratis toegankelijk. Datum: woensdag 14 november, 19.00 – 21.30 uur. (Het is een doorlopend programma, u hoeft dus niet om 19.00 uur precies aanwezig te zijn), zaal Mulder, Gramsbergerweg 68 te Hardenberg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen