Mariëlle de Ruijter uit Creil en Eline de Lange-Braat uit Hoogerheide winnen titel ‘Mooi Mens 2012’

Winnaars IZZ Mooi Mens Verkiezing 2012 bekend
Arnhem – Gisteravond heeft Anita Witzier in Studio 21 te Hilversum de winnaars van de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2012 bekendgemaakt. Marielle de Ruijter uit Creil, Flevoland heeft de vakjuryprijs in ontvangst mogen nemen vanwege haar initiatief als coördinerend verpleegkundig specialist om de Poli Bijwerkingen bij de GGZ Centraal Flevoland op te richten. Hier kunnen patienten van de psychiatrische afdeling terecht voor advies over het zo veel mogelijk beperken van de gebruikelijke bijwerkingen van medicijnen. Het verhaal van Marielle is op 11 november a.s. van 12.25 tot 12.55 uur bij RTL4 te zien in de eerste aflevering van het nieuwe televisieprogramma ‘Mooie Mensen In De Zorg’. Eline de Lange-Braat uit Hoogerheide, Noord-Brabant won de publieksprijs vanwege haar rol als voorzitter van Stichting Jong en Vitaal te Etten-Leur, een stichting die kinderen stimuleert meer te bewegen.

Marielle de Ruijter, Winnaar Vakjuryprijs IZZ Mooi Mens Verkiezing 2012
Medicijnen voor psychiatrische patienten kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Het lukt patienten bijvoorbeeld niet meer om goed te bewegen of te genieten van seks. Op de Poli Bijwerkingen, die is opgezet door Marielle, wordt gekeken naar bijwerkingen en de leefstijl van patienten. Zij kunnen hun verhaal kwijt en voelen zich hierdoor gehoord. Vervolgens krijgen zij advies over aanpassingen in leefstijl en medicatie, waardoor hun klachten kunnen afnemen. Zij ziet dat patienten daardoor weer genieten van de mooie dingen in het leven. “Ik ben gedreven in mijn werk. Het is ontzettend mooi om te doen. Ik zie patienten lijden onder bijwerkingen. Door die te behandelen neemt de kwaliteit van hun leven weer toe. Bovendien zorgt het ervoor dat zij hun medicatie in de toekomst blijven gebruiken. Dat is nodig, want ze nemen die medicijnen niet voor niets,” aldus Marielle.

 

 

 

Eline de Lange-Braat, Winnaar Publieksprijs IZZ Mooi Mens Verkiezing 2012
Hinkelen, boompje klimmen of trefbal: het lijkt tot het verleden te behoren. Kinderen bewegen veel minder dan vroeger. Dat zorgt niet alleen voor stijgende gezondheidsrisico’s op jonge leeftijd, maar ook voor uitval op school en stijgende zorgkosten. Als sportfysiotherapeut probeert Eline daar iets tegen te doen. Met Stichting Jong en Vitaal biedt ze naschoolse activiteiten in de vorm van simpele spelvormen gericht op kracht, stabiliteit, lenigheid en conditie. Ze wil kinderen meer laten bewegen, zodat ze gezonder blijven en lekkerder in hun vel zitten. ”Veel kinderen moeten zich na school zelf vermaken en gaan eerder achter de computer zitten dan dat ze iets actiefs doen. Met Stichting Jong en Vitaal wil ik ze stimuleren om te bewegen en hun lichamelijke vaardigheden te verbeteren. Iedereen kan sporten, dat is ons uitgangspunt,” aldus Eline.

 

 

Eline de Lange-Braat ontving de publieksprijs uit handen van de algemeen directeur Stichting IZZ Dominique Vijverberg.

 

Televisieprogramma ‘Mooie Mensen In De Zorg’

Vandaag is ook bekendgemaakt dat vanaf zondag 11 november van 12.25 tot 12.55 uur bij RTL4 een nieuw programma over zorgmedewerkers wordt uitgezonden: ‘Mooie Mensen In De Zorg’. Het televisieprogramma wordt gepresenteerd door Mirella van Markus en volgt in vijf afleveringen vier zorgmedewerkers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Alle zorgmedewerkers die in het programma voorbij komen zijn genomineerden van de IZZ Mooi Mens Verkiezing en twee van hen hebben deze verkiezing gewonnen, waaronder dus winnaar van dit jaar Marielle de Ruijter.

 

IZZ Mooi Mens Verkiezing

Marielle en Eline zijn twee van de 474 mensen die dit jaar voor de IZZ Mooi Mens Verkiezing zijn aangemeld door vrienden, familie en collega’s. Vervolgens heeft de vakjury onder leiding van Lizelotte Smits, bestuurder collectief CNV Publieke Zaak, de aanmeldingen bekeken waaruit twintig genomineerden zijn voortgekomen. Heel Nederland kon gedurende vijf weken stemmen op deze genomineerden via www.izz.nl/mooimens. Dit jaar zijn meer dan 10.000 stemmen uitgebracht, Eline kreeg de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs. Marielle is door de vakjury als winnaar gekozen vanwege “haar initiatief dat een uitgesproken voorbeeld is van een initiatief dat grote impact kan hebben op de Nederlandse zorg en de zorg kan verbeteren,” aldus Lizelotte Smits.

 

De IZZ Mooi Mens Verkiezing werd dit jaar voor de zesde keer door IZZ Zorgverzekeraar georganiseerd om mooie mensen uit de zorg in het zonnetje te zetten. Dominique Vijverberg, algemeen directeur Stichting IZZ zegt daarover: “De IZZ Mooi Mens Verkiezing laat precies zien waar het bij IZZ, de zorgverzekeraar voor en door de zorg, om gaat: aandacht voor mensen in de zorg, jaar in jaar uit.” De IZZ Mooi Mens Verkiezing kan het hele jaar worden gevolgd via Twitter: twitter.com/IZZMooiMens en Facebook: Facebook.com/MooiMensVerkiezing.

 

Over IZZ
IZZ is al 35 jaar dé zorgverzekeraar voor de zorgsector en heeft bijna 450.000 verzekerden. Als collectiviteit hebben werkgevers en werknemers in de zorg – via het bestuur van Stichting IZZ – gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en prijs van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is afgestemd op de behoeften van zorgmedewerkers en houdt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Ook is de IZZ Zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde verankerd in de voornaamste zorg-cao’s. De uitvoering van de IZZ Zorgverzekering wordt – in opdracht van Stichting IZZ – verzorgd door Coöperatie VGZ.

 

Recente artikelen