Q4 2010:Internationale groei Mediq

Array

Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, neemt Romedic BV over. Romedic is in Nederland marktleider op het gebied van verneveltherapie. Met deze acquisitie versterkt Mediq haar positie in dit marktsegment aanzienlijk.

Een vernevelaar is een apparaat dat een medicijnoplossing omzet in nevel die de patient inademt, zodat het in de juiste hoeveelheid in de luchtwegen komt. Romedic is al 20 jaar specialist op het gebied van verneveltherapie. Romedic heeft 14 medewerkers in dienst en verpleegkundigen op oproepbasis. De omzet bedroeg in 2010 EUR 3,5 miljoen. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

Romedic wordt onderdeel van Tefa, een business unit van Mediq Direct, gespecialiseerd in respiratoire zorg (zorg met betrekking tot ademhaling), drink- en sondevoeding en infuustherapie. Marcel van den Broek, Groepsdirecteur Mediq Direct & Institutioneel: “Met de acquisitie halen we specialistische kennis en ervaring in huis, waarmee we patienten totaaltherapieen thuis aanbieden. Op deze manier kunnen wij patienten thuis nog beter begeleiden.”

bron: Mediq

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen