Astmapatiënten vinden het moeilijk om hun geneesmiddelen te nemen zoals voorgeschreven

Array

PIP Health: resultaten Astma onderzoek
PIP Health heeft in augustus 2012 een onderzoek uitgevoerd onder 495 volwassenen en 71 jongeren met Astma in Nederland. Hieruit blijkt dat een inhalator een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verhogen van de therapietrouw, en dat is natuurlijk gunstig voor de gezondheidszorg.  Een groot deel van de respondenten (95% van jongeren en 94% van volwassenen) geeft aan dat zij het belangrijk vinden te kunnen zien hoeveel pufjes er nog in hun inhalator zitten. Het rapport hebben we in het Engels gemaakt zodat iedereen ter wereld het kan lezen en er van kan leren.
Astmapatienten vinden het nog wel eens moeilijk om hun geneesmiddelen te nemen zoals de dokter het heeft voorgeschreven. Jongeren vinden dit vaak nog moeilijker dan volwassenen. Verminderde therapietrouw kan leiden tot ademhalingsproblemen en benauwdheid.

Uit nieuw respondenten onderzoek door het Patient Intelligence Panel onder Nederlandse astmapatienten blijkt dat een inhalator een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verhogen van de therapietrouw. Het onderzoek van Patient Intelligence Panel (PIP Health) is in opdracht van Mundipharma Pharmaceuticals B.V. in Nederland uitgevoerd in augustus 2012. Alle respondenten hebben de diagnose astma. PIP doet onderzoek naar patientervaringen en -meningen, om patienten een platform te bieden en hen een stem te geven in de gezondheidszorg. Voor elke ingevulde vragenlijst doneert PIP een bedrag aan een goed doel of patientenvereniging. Voor het onderzoek in opdracht van Mundipharma naar de wensen en behoeften van astmapatienten is een donatie gedaan aan het Astmafonds. Met het onderzoek wil Mundipharma meer inzicht krijgen in de behoeften van astmapatienten en de manier waarop de medicatie en de therapietrouw verbeterd kunnen worden.
Klik hier voor het onderzoeksrapport van Patient Intelligence Panel.
PIPHealth_Report_Asthma_2012.pdf

Bron: MundiPharma & Patient Intelligence Panel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen