Nederlandse Rode Kruis steunt hulpverlening orkaan Sandy

Array

Het Nederlandse Rode Kruis gaat bijdragen aan de hulpverlening in Haïti. Het eiland werd afgelopen week getroffen door de orkaan Sandy. Meer dan 17.000 mensen moesten worden geevacueerd. Voor de opvang van deze mensen zijn inmiddels 118 opvangkampen opgezet. Het Rode Kruis reikt er voedsel en hygienepakketten uit. Veel huizen op het eiland zijn door de orkaan beschadigd en soms zelfs totaal verwoest. Het Rode Kruis gaat deze mensen helpen door bouwmaterialen te verstrekken om de huizen te repareren, zoals hout, spijkers en zeil. Ook de boeren zijn zwaar getroffen door het natuurgeweld. Landbouwgewassen zijn beschadigd en veel vee heeft de storm niet overleefd. De hulpverleningsorganisatie gaat geld, vee en zaden verstrekken, zodat mensen weer zelf in hun inkomen kunnen gaan voorzien. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in totaal 40.000 euro uitgetrokken voor de hulpverlening in Haïti.   Het Rode Kruis is ook actief in de andere door de orkaan Sandy getroffen landen, zoals Amerika, Jamaica, Cuba en de  Dominicaanse Republiek. In Amerika zijn meer dan 1700 Rode Kruisvrijwilligers ingezet om de hulpverlening te ondersteunen. Er zijn 258 opvangcentra geopend waar momenteel meer dan 11.000 mensen verblijven. Daarnaast staan er 170 noodhulpvoertuigen paraat om ingezet te worden in de getroffen gebieden. Op Jamaica houden vrijwilligers van het Rode Kruis toezicht in opvangkampen en delen hulpgoederen uit. Op Cuba maakte de orkaan 75.000 mensen dakloos en werden duizenden huizen verwoest. De vrijwilligers van het Rode Kruis daar helpen bij het ondersteunen van opvangkampen. In de Dominicaanse Republiek zitten nog minstens 2300 mensen in opvangkampen als gevolg van de aanhoudende regen veroorzaakt door de orkaan. Scholen zijn gesloten. Het Rode Kruis draagt bij door het uitdelen van hygienekits, dekens en matrassen, en schoon drinkwater in de opvangcentra. Daarnaast geeft het Rode Kruis in de opvangkampen informatie over hygiene om het grootschalig uitbreken van ziekten te voorkomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen