Registratie van Sotacor ingetrokken

Array

De firma Bristol-Myers Squibb heeft besloten de registratie voor het anti-arrhythmicum Sotacor (sotalol hcl) oplossing voor injectie 10 mg/ml per 1 november 2012  in te trekken. Het gaat om de als enige op de Nederlandse markt beschikbare, snelwerkende intraveneuze vorm van sotalol. Voor de tabletvorm van sotalol zijn meerdere generieke producten beschikbaar. Echter voor de intraveneuze toepassingsvorm is geen geregistreerd generiek alternatief voor handen in Nederland.

Het product is klinisch relevant en wordt (off label) toegepast bij de behandeling van kinderen en neonaten. Het College betreurt deze ontwikkeling, maar heeft met het verzoek van de firma tot deze doorhaling ingestemd.  Er is een intraveneuze vorm van sotalol via Duitsland te verkrijgen. Het College onderneemt momenteel actie om dit product uit Duitsland in Nederland te laten registreren.

Bron: CBG-MEB

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen