Guus-Schrijversprijs voor beste zorgpad wordt op 8 februari uitgereikt

Array

CZ zorgverzekeringen heeft bij monde van haar medisch adviseur Nicolette Huiskes bij mijn afscheid de Guus-Schrijversprijs ingesteld voor het beste zorgpad van het jaar. De eerste keer wordt de prijs uitgereikt op 8 februari 2013. In 2013 gaat de prijs naar het beste ziekenhuis-zorgpad, waaronder ook valt een transmurale zorgpad. In 2014 en 2015 komen andere zorgsectoren aan de beurt. De jury bestaat uit vier personen: Nicolette Huiskes, AMC hoogleraar Jan Swinkels, Julius onderzoeker Wynand Ros en ondergetekende. Wil jij deze prijs met jouw zorgpad winnen? Stuur dan een mail naar Liane van Schaik op [email protected]. Beantwoord dan de volgende vijftien vragen:  1. Zorgpad management aanwezig? 2. Zorgpad beschreven in tijdstermijnen? 3. Steun hoogste leiding? 4.Professionele inhoud zorgpad beschreven? 5.Multidisciplinaire betrokkenheid? 6. Variatiemogelijkheid per patient? 7. Evidence based richtlijnen aantoonbaar gebruikt? 8. Mogelijkheid aangegeven om zorgpad jaarlijks of frequenter aan te passen? 9. Uitgeschreven (deel)verantwoordelijkheden? 10. Betrokkenheid patienten bij voorbereiding zorgpad? 11. Alle geledingen van de organisatie betrokken bij de voorbereiding? 12. Implementatie vooraf vastgelegd?  13.Kwaliteitsborging geregeld? 14. Veiligheidsmanagement op papier uitgeschreven? 15. Procedure op hoofdlijnen aangegeven over wat te doen als een patient niet past in een zorgpad (bv. bij multipathologie)? De vragen zijn niet alle  even belangrijk. De jury heeft nog geen weging bedacht per vraag. Wij wachten de inzendingen af. De prijs bedraagt 2500 euro. Wij hopen dat het gehele, winnende zorgpadteam gezamenlijks iets leuks gaat doen van het geld ten behoeve van de teambuilding. Want dat is het geheim van het succes van een zorgpad: goede open relaties tussen alle professionals. Tot zover deze oproep. Wil jij je niet aanmelden als kandidaat prijswinnaar? Wil je wel komen naar het congres? Meld je dan aan door hier te klikken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen