Meedenken over zelfmanagement

Wat versta jij onder zelfmanagement? Wat betekent zelfmanagement voor jouw rol als verzorgende of verpleegkundige? Wat betekent het voor de client? Wil je meedenken, meld je dan nu aan voor een nieuwe werkgroep binnen Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)!

In de nieuwe beroepsprofielen staat de ondersteuning van het zelfmanagement van de zorgvrager centraal. Maar, wat is zelfmanagement nu eigenlijk en wat vraagt zelfmanagementondersteuning van de competenties van zorgprofessionals? V&VN vind het belangrijk dat er een visie komt op
zelfmanagement(ondersteuning) en dat helder wordt welke competenties verpleegkundigen en verzorgenden hiervoor nodig hebben. Zo kan V&VN als landelijke beroepsvereniging een heldere positie innemen en een stem hebben in de ontwikkelingen in ons vak.

Meedoen?
De nieuwe V&VN-werkgroep zelfmanagement komt 20 november om 16 uur in Utrecht samen om hier met elkaar over van gedachte te wisselen. Wil je meedoen of wil je meer informatie? Neem dan voor 16 november contact op met Meike van Halm-Walters, T             (030) 2919052      .

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen