Paul Jansen beste opleider van Nederland

Klinisch geriater Paul Jansen van het UMC Utrecht heeft zaterdag 3 november de opleidingsprijs van Jonge Orde en LVAG gewonnen.
Na een spannende finale ging Paul Jansen er met de hoofdprijs vandoor: een bronzen beeld, een geldbedrag van 7000 euro ten behoeve van opleidingsverbetering en de eeuwige roem. De landelijke opleidingsverkiezing werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de LVAG en de Jonge Orde en had dit jaar als thema “persoonlijk opleiden”. Paul Jansen, winnaar van de Prijs voor Opleiders 2012 van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie, werd aangemeld voor de landelijke opleidingsprijs door de juniorvereniging van de NVKG en zijn AIOS groep van het UMCU.

Betrokken
Paul Jansen wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn betrokkenheid met AIOS en co-assistenten. Hij heeft oog voor de persoonlijke situatie van de AIOS: de AIOS voelen zich gesteund tijdens de opleiding. Paul Jansen wordt gezien als rolmodel op het gebied van opleiden en wetenschap en heeft  uitstekende didactische kwaliteiten. Samen met de rest van de opleidingsgroep creeert hij een uitstekend leerklimaat op de afdeling geriatrie van het UMC Utrecht. Dat hij een betrokken opleider is blijkt uit het feit dat hij zelfs vanuit zijn vakantieadres leermomenten per mail opstuurt.

Kartrekker
Naast zijn inzet voor de AIOS klinische geriatrie in het UMC Utrecht is zijn inzet op landelijk niveau voor het verbeteren van geriatrieonderwijs groot. Paul Jansen is de kartrekker van de onderwijsinnovatie binnen de geriatrieopleiding. Daarnaast zet hij zich in voor verbeterd onderwijs over ouderenzorg voor alle artsen, binnen de geneeskunde bachelor en master opleiding en de vervolgopleidingen.

bron UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen