Portavita neemt Dimasys over

Array

Amsterdam, 5 november 2012 – Portavita, leverancier van software ter ondersteuning van samenwerking binnen de keten voor antistolling en chronische ziekten, heeft per 1 november de activiteiten van Dimasys overgenomen.

Portavita is marktleider op het gebied van Disease Management Systemen (DMS) voor mensen met een chronische aandoening. Het web gebaseerde Keten Informatie Systeem (KIS) levert een bijdrage aan verbetering van deze zorg door het ondersteunen van de multidisciplinaire en integrale behandeling. Dimasys is leverancier van het softwarepakket TDAS (Trombosedienst Automatisering Systeem), ontwikkeld door een aantal trombosediensten, en het pakket DDAS, een ondersteunend systeem voor diabetesdiensten.

Met deze overname wordt niet alleen de continuïteit van de TDAS klanten op ICT gebied gewaarborgd. Zij krijgen tevens de beschikking over een bewezen oplossing waarmee zij de uitdagingen aan kunnen op het gebied van zelfmanagement, aansluiting verpleeg- en verzorgingshuizen, samenwerking tussen meerdere trombosediensten en ondersteuning van nieuwe medicatie.

Portavita neemt de Dimasys medewerkers in dienst, die een ruime ervaring hebben in de antistollingwereld.

Evert Jan Hoijtink, CEO van Portavita: “Met deze overname verstevigen we onze positie in de Nederlandse antistollingmarkt en kunnen we de TDAS gebruikers een toekomst bieden”.

———————————-

Over Portavita
De software van Portavita ondersteunt de werkzaamheden van circa 1.000 Huisartsen, 44 Trombosediensten en 16 Zorggroepen en dient als platform voor een veilige en gecoördineerde Ketenzorg. Portavita richt zich volledig op de zorg voor patienten met aandoeningen die een multidisciplinaire behandeling vereisen. De mogelijkheden voor betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de patient zelf maken een belangrijk deel uit van haar oplossing. Zie ook www.portavita.eu

Meer informatie
Portavita
Hein Willem de Bruijn
Accountmanager Antistolling
T. +31 20 8200 505
M +31 6 52523540
E. [email protected]

Recente artikelen