Uitreiking Prijs voor het beste verloskundige samenwerkingsverband vindt plaats op 18 januari

Tijdens het congres over de recente ontwikkelingen in de geboortezorg op 18 januari (klik hier voor het programma) vindt de bekendmaking plaats van het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) van 2013. Vind jij dat jouw VSV het beste is van heel Nederland meld je dan aan bij congres organisator Petra  Schimmel op [email protected]. Beantwoord in je mail de volgende zes vragen, die zijn gebaseerd op criteria voor ketenkwaliteit van de Inspectie Gezondheidszorg. De zes vragen zijn: 1. Is er een gezamenlijke visie
opgeschreven? 2. Is de interne besluitvorming op schrift gezet? 3. Zijn er professionele zorgpaden voor instroom, taakverdeling en doorverwijzing beschikbaar? 4. Wordt de (keten)kwaliteit van zorg regelmatig besproken? 5. Is het berichtenverkeer tussen professionals en tussen VSVbestuur en achterbannen gestructureerd, bijvoorbeeld door Nieuwsbrieven? 6. Vindt regelmatig evaluatie plaats van het VSV functioneren? Bij elke vraag kun je maximaal het rapportcijfer tien halen. Het VSV met de meeste punten wordt VSV van het jaar 2013. De prijs bestaat uit 1. Eeuwige roem 2. Een certificaat om op te hangen in een vergaderzaal en 3. Vier kaartjes voor een musical naar keuze. De jury bestaat uit twee personen: de UMC Utrecht hoogleraar verloskunde Arie Franx en ondergetekende. Stuur jij je aanmelding op vòòr 8 januari? Wij hebben geen volledige mail-adreslijst van de circa tachtig VSV’s in Nederland. Ken jij, beste Nieuwsbrieflezer, het mailadres van het VSV in jouw regio? Wil je dit bericht dan doorzenden met een CC naar [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen