Obama wint verkiezingen, Obama care krijgt vervolg

De Amerikaanse president Obama is herkozen voor nog eens 4 jaar in het Witte Huis. Hij bleef zijn rivaal, de Republikeinse tegenstander Mitt Romney ruim voor in de tellingen. MedicalFacts was al afgereisd naar Washington om de ACR bij te wonen en kon de verkiezingen live, in Washington volgen. De inwoners van Washington vieren nabij het Witte Huis een feestje. Iedereen is uitgelaten, auto’s rijden luid toeterend door de straten en mensen doen rondedansjes op straat. Het is echt een gekkenhuis Nog voordat de uitslag uit staten als Florida en Virginia duidelijk werd, ging Obama al over de magische grens van 270 kiesmannen en twitterde een bedankje aan het Amerikaanse volk. Door de winst in Ohio was de herverkiezig een feit. Obama tweette “Dit is gebeurd dankzij u. Dank u”;. Zelfs oud-premier Balkende was naar Washington gekomen om het feest op straat mee te vieren.

Met de herverkiezing van President Obama blijft ook Obama-care gehandhaaft. De “Patient Protection and Affordable Care Act” van 2010 (ook wel bekend als “Obamacare”) blijft in stand, inclusief de verplichting voor individuen om een verzekeringspolis voor ziektekosten te kopen.

Obamacare is een uiterst complexe wet die een totaal van 900 pagina’s beslaat. Om universal healthcare mogelijk te maken — lees: te kunnen betalen — zijn alle Amerikanen, ook zij die geen gebruik maken van medische diensten omdat zij die (nog) niet nodig hebben, vanaf 2014 verplicht zich met een “Minimal Essential Coverage” verzekeringspolis voor ziektekosten te verzekeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen