Revalidatiesector maakt kwaliteit inzichtelijk

Array
Revalidatie Nederland, de Vereniging van Revalidatieartsen VRA, het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap LSR en Zorgverzekeraars Nederland hebben gezamenlijk 21 kwaliteitsindicatoren vastgesteld.

Op grond van deze indicatoren gaat de revalidatiesector vanaf 1 januari 2013 verantwoording afleggen over de medisch specialistische revalidatie die geboden wordt in revalidatie-instellingen. Consumenten en verzekeraars beschikken hiermee over informatie die hen kan ondersteunen bij het maken van hun keuzes op basis van kwaliteit. Te denken valt aan informatie over de kwaliteit van de zorg, klanttevredenheid of wachttijden.

Met de vaststelling van de indicatoren maken de samenwerkende partijen hun afspraken, die zijn vastgelegd in de intentieverklaring ‘Kwaliteitsinformatie medisch-specialistische revalidatie’ d.d. 2 december 2011, ook daadwerkelijk waar.

VWS heeft Revalidatie Nederland inmiddels gecomplimenteerd met de indicatorenverzameling die zij samen met partijen tot stand heeft gebracht. Het ministerie ziet dit resultaat als een bevestiging dat partijen in het veld samen de verantwoordelijkheid voor transparantie van kwaliteit kunnen nemen.

Revalidatie Nederland, de Vereniging van Revalidatieartsen VRA en het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap LSR blijven ook na 1 januari 2013 samen werken aan het transparant maken van kwaliteit. Ook Zorgverzekeraars Nederland onderschrijft de voorgenomen doorontwikkelactiviteiten.

Bron: ZN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen