Zorglandgoed de Stekkenkamp houdt publieksdag

Array

Zaterdag 17 november is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op zorglandgoed de Stekkenkamp in Ommen. In deze prachtige omgeving zetten Dagcentrum de Stekkenkamp, Pro Elan en het Vechtgenotenhuis hun deuren open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Dagcentrum de Stekkenkamp heeft haar bestaansrecht al weer vijf jaar bewezen. Deze dagvoorziening van de Saxenburgh Groep biedt activiteiten en behandeling aan volwassenen onder de 65 jaar, met niet aangeboren hersenletsel of geheugenproblemen.

Clienten en medewerkers vieren het eerste lustrum samen, met een aantal speciale activiteiten. Ze willen hun ervaringen echter ook graag met het grote publiek delen, vandaar een publieksdag. De clienten hebben zelf een uitnodiging verstuurd aan verschillende zorgorganisaties en gemeenten. Daarin schrijven ze: “De activiteiten, het lotgenotencontact en de gesprekken die wij met elkaar voeren zijn een belangrijk onderdeel van een dag op de Stekkenkamp.” Gerrit (60) uit Vriezenveen: “Na mijn beroerte kan ik mij hier ontplooien. De mooie omgeving, je kunt hier van alles doen, mooie boswandelingen maken met elkaar. Er straalt veel rust van uit.” Henk (56) uit Vroomshoop vertelt: “Je krijgt zo’n ander leven, dat kun je je niet voorstellen. In het begin zie je er wel tegenop. Maar hier heb je weer een doel en sta je niet aan de zijlijn. Je hebt weer een ritme te pakken. Hier is altijd een luisterend oor. Hier ben je jezelf.” Tijdens de publieksdag zijn de clienten graag bereid om persoonlijk te vertellen wat de Stekkenkamp voor hen betekent in hun nieuwe levensfase. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties op het gebied van houtbewerking, klei, schilderkunst,  mandala’s en verkoop van artikelen.

 

Op het landgoed de Stekkenkamp is ook Pro Elan van de Saxenburgh Groep gevestigd, een centrum voor ontmoeting in alle rust. Het is een sfeervol en huiselijk gebouw waar mensen trainingen volgen en geven op het gebied van gezondheid en welbevinden, voor zowel persoonlijke als organisatie ontwikkeling. Tijdens de publieksdag kunnen de bezoekers kennis maken met coaches, trainers op het gebied van werkbelasting en ontstressen en verschillende vormen van ontspanning, zoals stoelmassage.

 

Veel mensen hebben hun weg inmiddels gevonden naar het Vechtgenotenhuis, het inloophuis voor kankerpatienten, dat ook op landgoed de Stekkenkamp is gevestigd. Geïnteresseerden kunnen tijdens de open dag kennis nemen van de rol die het huis kan vervullen.

 

Publieksdag op zaterdag 17 november 2012 van 10.00 – 16.00 uur op zorglandgoed de Stekkenkamp, Beerzerweg 5 te Ommen. Iedereen is van harte welkom.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen