Waardig levenseinde?

22 november, 20:00 uur, Randerode verpleeghuis Apeldoorn

Lezing over menswaardige zorg
Hoe ziet menswaardige zorg in de laatste levensfase eruit? VU-hoogleraar Pijnbestrijding & Palliatieve Zorg Wouter Zuurmond onthult in een interactieve lezing de laatste medische wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van menswaardige zorg in de laatste levensfase van de mens.

Locatie, datum en tijd

De lezing van Wouter Zuurmond vindt 22 november plaats in het Randerode verpleeghuis in Apeldoorn en begint om 20.00 uur. Toegang: €5, leden VU Connected gratis. Meld je aan.

Is sterven nog doodgewoon?
Ook in de laatste levensfase willen mensen steeds meer hun eigen afwegingen en keuzes maken. Kwaliteit van leven is in deze periode vaak niet gebaat bij eindeloos doorbehandelen. Wat is belangrijk bij het vormgeven van het levenseinde? ‘In ieder geval antwoord geven op de vraag wanneer het genoeg is’, stelt Prof. Dr. Wouter Zuurmond. Uitgangspunt is de medische zorg, maar Zuurmond zal in zijn lezing ook de sociaal emotionele- en spirituele aspecten belichten.

Vragen bij levenseinde
Wouter Zuurmond gaat in zijn lezing in op verschillende levens-einde vragen. Wat betekenen begrippen als autonomie, zelfbeschikking, waardigheid, ondraaglijk lijden en voltooid leven? Hoe staat het anno 2012 met de dilemma’s rond levensbeeindiging? Welke rol spelen vrijheid en zorgvuldigheid bij een zelfgekozen levenseinde? Hoe is het contact met de naasten over de keuzes rond het sterven?

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de lezing en aanmelden: VU Connected, Joost van Dieren (0205985299 / 0634318560; joost.van.dieren@vuconnected.nl of [email protected].

Over VU Connected
VU Connected maakt zich sterk voor een mooiere samenleving. Op het snijvlak van wetenschap en maatschappij organiseren wij jaarlijks meer dan zestig projecten, events en debatten. Wij brengen netwerken van diverse disciplines samen en voegen wetenschappelijke kennis toe. Met kennis ontstaan ideeen en daarmee brengen we maatschappelijke vraagstukken verder.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen