Gezondheidstest inmiddels al meer dan 200 keer ingevuld

Array

Wethouder Everhardt geeft startsein gezondheidsprogramma CrossRoads
Zaterdag 3 november 2012 heeft wethouder van Volksgezondheid Victor Everhardt in het Wilhelminapark het startsein gegeven voor gezondheidsprogramma CrossRoads in Utrecht Oost. Onder belangstelling van een veertigtal zorgprofessionals en buurtbewoners heeft de wethouder een online test ingevuld waarmee hij een inschatting kreeg van zijn risico op hart- en vaatziekten in de komende tien jaar. De wethouder bleek een laag risicoprofiel te hebben en kon dan ook zorgeloos deelnemen aan het hardlooprondje met de zorgprofessionals. Na het hardlopen hebben diverse buurtbewoners zelf de gratis online test ingevuld en kregen op basis van het risicoprofiel direct advies van de aanwezige huisartsen van Stichting Utrecht Oost GEZond en cardiologen van Cardiologie Centrum Utrecht en het Diakonessenhuis.

Inmiddels hebben meer dan 200 inwoners van Utrecht Oost de gratis test al ingevuld via www.utrechtoostgezond.nl/crossroads/. Indien er uit de online test een verhoogd risico op hart- en vaatziekten blijkt wordt de bewoner aangeraden een afspraak te maken met de praktijkverpleegkundige van de huisarts. Deze brengt het risico verder in kaart en verwijst wanneer nodig door naar de huisarts of cardioloog. Doel van het gezondheidsprogramma is om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en hier adequaat op te reageren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen