Informatiedag ‘Zorg voor mensen met lupus’

Array

Op zaterdag 24 november 2012 organiseert patientenvereniging Lupus Nederland een informatiemiddag in Utrecht. Het thema van de middag is ‘Zorg voor mensen met lupus’. Bent u geïnteresseerd? U kunt zich nog aanmelden. De toegang is gratis en u hoeft geen lid te zijn van Lupus Nederland.

Sprekers tijdens deze middag zijn reumatoloog in opleiding Els Zirkzee en reumaverpleegkundige Liesbeth Beaart. Beiden zijn werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zirkzee doet onderzoek naar hoe de zorg voor lupuspatienten kan worden verbeterd. Beaart werkt is als  reumaverpleegkundige gespecialiseerd in systeemziekten en werkt dagelijks met mensen met lupus.

Verbeter de zorg
Lupus is een ingewikkelde ziekte en bij de behandeling zijn vaak meerdere dokters betrokken. Gemiddeld brengt een lupuspatient iedere maand een bezoek aan een dokter. Dit is niet alleen voor de patient een grote tijdsinvestering. Hoe meer dokters een steentje bijdragen, hoe ingewikkelder de communicatie tussen die dokters wordt. Welke zorg is er bij lupus nodig, hoe kan dat het beste worden georganiseerd en wat zou je zelf anders willen zien? Els Zirkzee gaat hier op in.

Wat dokters je niet vertellen...
Een arts heeft tijdens het spreekuur gemiddeld vijftien minuten de tijd voor een patient. Vijftien minuten is natuurlijk lang niet genoeg om alle vragen te beantwoorden, met als gevolg dat veel vragen onbeantwoord blijven. Een reumaverpleegkundige kan hier een belangrijke rol in spelen. Reumaverpleegkundige Liesbeth Beaart gaat tijdens haar presentatie in op wat dokters je niet zullen vertellen.

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn op deze informatiemiddag, dan kunt u zich aanmelden per e-mail [email protected], of telefonisch bij Monica Ferreiros Lopez (            06 193 08 696      ) of Martijn Steenwijk (            06 206 93 913      ).

Eventueel kunt u zich ook schriftelijk aanmelden: Lupus Nederland, Boeier 2, 2991 KA, Barendrecht.

De informatiemiddag vindt plaats in La Vie Utrecht, Lange Viestraat 351, 3511 BK Utrecht (navigatieadres: Rozenstraat 1).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen