Philips levert AED’s voor de passagiersvluchten van KLM en Air France

Array

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI), een pionier in de ontwikkeling van behandelingen om een plotselinge hartstilstand te bestrijden, en de Air France-KLM Groep (Euronext, AF), een van de grootste Europese luchtvaartgroepen, hebben vandaag een overeenkomst bekendgemaakt om alle passagiersvluchten van KLM en Air France te voorzien van Philips’ toonaangevende en bekroonde HeartStart AED`s (automatische externe defibrillatoren). Bij een plotselinge hartstilstand houdt het hart op regelmatig te slaan, en kan de normale hartslag alleen weer worden hersteld met behulp van een door een defibrillator opgewekte elektrische schok.

Philips wordt de voorkeursleverancier van AED`s voor Air France-KLM en KLM-dochter Transavia. Air France – de partner van KLM – zal de defibrillatoren die op dit moment op haar passagiersvluchten worden gebruikt, vervangen door Philips HeartStart FRx AED`s. Alle bemanningsleden zullen volledig worden getraind om met de nieuwe apparaten om te gaan.

De HeartStart FRx AED is getest en gecertificeerd voor gebruik in vliegtuigen en zorgt niet voor verstoring van de boordelektronica. Naast een intuïtieve, gebruiksvriendelijke bediening met behulp van pictogrammen beschikt de robuuste en schadebestendige defibrillator over duidelijke audio-instructies voor juist gebruik en begeleiding bij reanimatie. Dankzij het unieke `baby/kind`-mechanisme (een eenvoudig te gebruiken sleutel) kan de HeartStart FRx ook voor pediatrische doeleinden worden gebruikt. Door deze eenvoud en veelzijdigheid kan hetzelfde stel elektrodes voor zowel volwassenen als kinderen en baby`s worden gebruikt, waardoor mogelijk levens kunnen worden gered.

“Dit product is het resultaat van 50 jaar technologische innovatie bij Philips op het gebied van hartreanimatie en plotselinge hartstilstand”, zegt Mike Mancuso, CEO Patient Care and Clinical Informatics bij Philips Healthcare. “Als wereldwijd marktleider in dit segment zetten wij ons tot het uiterste in om ervoor te zorgen dat reizigers een plotselinge hartstilstand in de lucht of op het vliegveld overleven. Als mondiaal opererend bedrijf is Philips perfect gepositioneerd om complexe, grensoverschrijdende defibrillatieprogramma`s voor grote multinationale organisaties op te stellen. We zijn trots dat er levens gered gaan worden doordat de openbare toegang tot AED`s wordt verbeterd.”

Naar schatting sterven jaarlijks in de Verenigde Staten en Europa zo`n 700.000 mensen aan plotselinge hartstilstand. Dit kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd of fitheid, en vaak zijn er voorafgaand aan een collaps geen symptomen. De beste overlevingskans bij de meest voorkomende oorzaken van plotselinge hartstilstand is defibrillatie met behulp van een AED binnen een paar minuten van de collaps. Voor elke minuut uitstel van reanimatie en defibrillatie neemt de overlevingskans met 7 tot 10% af, wat snelle toegang tot AED`s cruciaal maakt in dit soort noodsituaties.

Philips AED`s worden gebruikt door meer dan 91 luchtvaartmaatschappijen en 195 luchthavens over de hele wereld. De eerste AED die ooit door een Amerikaanse vliegmaatschappij werd geplaatst, was van Philips. Onlangs schonk Philips de miljoenste AED aan een vrijwillige opsporings- en reddingsorganisatie in de VS. Kijk voor meer informatie opwww.philips.com/aeds.

Bron: Koninklijke Philips Electronics N.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen