‘EC Lift’ de mobiele tillift voor rolstoelers om in een normale auto te komen.

Array

Sinds september 2012 is de ‘EC Lift’ (lees Easy Lift), een door de firma Evrew Ednav ontwikkelde mobiele tillift, beschikbaar. De EC Lift maakt de transfer vanuit een rolstoel naar de passagiersstoel van een auto mogelijk zonder aanpassing aan de auto.

Hulpafhankelijke rolstoelgebruikers die door een dwarslaesie, een spierziekte als MS en ALS , een handicap of een andere beperking, zelf niet meer de kracht of de mogelijkheid hebben om te rijden maar wel graag mobiel willen blijven, hoeven niet langer afhankelijk te zijn van een rolstoelbus, rolstoeltaxi of speciale autoaanpassing(en).
De ‘EC Lift’ is ingeklapt een compact geheel wat makkelijk in iedere kofferbak mee te nemen is. Uitgeklapt vormt het een stabiele tillift om de rolstoelgebruiker op een veilige en comfortabele manier, de transfer vanuit zijn of haar rolstoel naar de passagiersstoel van de auto te laten maken, zonder dat een hulpverlener hier veel kracht voor nodig heeft.

Het ontwerp van de EC Lift maakt dat hij voor op iedere ondergrond geschikt is, wat hem naast de verharde wegen ook bruikbaar maakt op zand, grind, modder en sneeuw. Door het lage totaalgewicht van de lift, slecht 11.8 kilo, en het gebruikersgemak, is de EC Lift door jong en oud te bedienen. De twee meegeleverde draagtassen zorgen ervoor dat de EC lift buiten gebruik makkelijk te vervoeren is, en bieden bescherming tegen beschadiging.

Daar waar de aanschaf en het rijden van een rolstoelbus, de kosten van een rolstoeltaxi of het laten aanpassen van een auto erg duur blijken te zijn, richt Evrew-Ednav zich op het reduceren van de kosten van de zorg.

Voor meer informatie over de EC Lift kunt u kijken op www.evrew-ednav.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen