Het Roessingh en Saxenburgh Groep brengen ’Revalidatie Dichterbij Beter

Array

De bestuurders van revalidatiecentrum het Roessingh en de Saxenburgh Groep hebben een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk de revalidatiezorg in het Vechtdal en de regio Coevorden naar een hoger plan tillen. Om dit te bereiken zijn beide partijen voornemens om RevalidatieNet Vechtdal op te richten.
Het Roessingh heeft samen met de Saxenburgh Groep voor het Vechtdal en de regio Coevorden gewerkt aan het bijeen brengen van het regionale aanbod aan specialistische revalidatiezorg. Door de huidige versnippering krijgt de revalidant nu niet altijd de juiste zorg op de juiste plaats. Om dit te bewerkstelligen hebben het Roessingh en de Saxenburgh Groep in een onlangs getekende verklaring de intentie uitgesproken om een regionale netwerkorganisatie voor revalidatiezorg te initieren, onder de naam RevalidatieNet Vechtdal.

RevalidatieNet Vechtdal
Beide partijen hebben vergevorderde plannen om met ingang van 1 januari 2013 te gaan starten met RevalidatieNet Vechtdal. Belangrijkste uitgangspunt hierbinnen is de focus op de actieve rol van de revalidant. Op termijn gaan alle aanbieders van revalidatiezorg – 1ste, 2de en 3de lijn – in het Vechtdal en regio Coevorden samenwerken binnen deze netwerkorganisatie. Dit moet ertoe leiden, dat onder andere fysiotherapeuten, ziekenhuizen en revalidatiecentra de revalidatiezorg zo optimaal en zo dichtbij mogelijk rondom de revalidant organiseren. In de eerste fase van het RevalidatieNet Vechtdal bundelen de Saxenburgh Groep en het Roessingh hun krachten op gebied van expertise en  revalidatiezorg. Spoedig hierna zal in de tweede fase ook de 1ste lijn worden uitgenodigd om deel te nemen aan het RevalidatieNet Vechtdal. Hierdoor ontstaat een samenhangend aanbod aan revalidatie in de regio.

RevalidatieNet Vechtdal is één van de concrete uitwerkingen van het nieuwe regiomodel Vitaal Vechtdal, waarbinnen de gemeenten Coevorden, Hardenberg en Ommen samen met de regionale huisartsen en de Saxenburgh Groep werken aan een gezonde regio.

Gezamenlijke Revalidatie Unit
Een tastbare stap om te komen tot RevalidatieNet Vechtdal is de intentie om een gezamenlijke Revalidatie Unit op te richten in Hardenberg. Deze unit richt  zich in eerste instantie op het aanbieden van klinische revalidatie in de regio Vechtdal.  Hoogwaardige, specialistische revalidatiezorg komt daarmee dichtbij de burgers beschikbaar. Nu moeten  revalidanten vanuit de regio relatief grote afstanden overbruggen naar een revalidatiecentrum. Dit is maatschappelijk en vanuit oogpunt van de revalidant  niet ideaal. Het RevalidatieNet Vechtdal neemt de behoeften van de revalidant als centraal uitgangspunt en beoogt dat de patient ‘Revalidatie Dichterbij Beter’ zal ervaren.

Over de Saxenburgh Groep
Onder het motto “Zorg dichterbij beter” brengt de Saxenburgh Groep de zorg zo dicht mogelijk bij de burgers in de buurt. De producten en diensten van de Saxenburgh Groep zijn afgestemd op de behoeften van de inwoners van het verzorgingsgebied. Hierbij nemen basisziekenhuiszorg en ouderenzorg de belangrijkste plaats in.

Over het Roessingh
Het Roessingh in Enschede is een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor volwassenen en kinderen, dat gebruikmaakt van de modernste hulpmiddelen en nieuwste revalidatietechnieken. Daarnaast is en blijft revalidatie maatwerk. De therapeuten van het Roessingh stemmen daarom de behandelingen af op de client met als doel deze met zijn of haar beperking zo goed mogelijk te laten functioneren.

bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen