Ruwaard van Putten Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

Array

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zal onder verscherpt toezicht worden gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis woensdag vernomen in een gesprek met de IGZ.

Aanleiding is een onderzoek waaruit is gebleken dat het aantal sterfgevallen in 2010 op de afdeling Cardiologie boven het landelijk gemiddelde lag. De verklaring hiervoor is nog niet duidelijk en wordt nu nader onderzocht door zowel de IGZ als de Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Ook enkele andere afdelingen worden in dit nadere onderzoek betrokken. 

Het verscherpt toezicht houdt onder meer in dat de Raad van Bestuur de inspectie zeer frequent zal rapporteren over onderzoeksresultaten en maatregelen die worden genomen.

De Raad van Bestuur besloot dinsdag na overleg met de IGZ de verpleegafdeling Cardiologie te sluiten en de betrokken patienten aan het Maasstad Ziekenhuis over te dragen. Dinsdagavond zijn zes cardiologie-patienten overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis.

De maatschap Cardiologie van het Maasstad Ziekenhuis is nu eindverantwoordelijk voor de cardiologische zorg van patienten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De polikliniek Cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is – met toestemming van de IGZ – wél open en staat ook onder supervisie van het Maasstad Ziekenhuis.

De Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is het Maasstad Ziekenhuis zeer erkentelijk voor de geboden hulp. Beide ziekenhuizen stellen alles in het werk om de verpleegafdeling Cardiologie bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis snel weer te kunnen openen.

Meer informatie voor patienten en familieleden vindt u hier.

Bron: Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen