Samen sterk: innovatieve clusters in de regio Zwolle

Array

Middagsymposium 13 december 2012
Op donderdag 13 december 2012 organiseert het kenniscentrum Technologie van Windesheim een symposium over clusterpolitiek en regionale samenwerking in de zorg- en kunststoftechnologie.

Clusterpolitiek is de meest actuele vorm van economische politiek. Door nauwe samenwerkingsverbanden kunnen ondernemers samen met de overheid en onderwijs- en onderzoeksinstellingen waarde toevoegen aan een keten van bedrijfsactiviteiten. De regio Zwolle hanteert deze aanpak onder andere voor het Health-cluster en het Kunststoffen-cluster. Inspirerende sprekers maken tijdens het middagsymposium een tussentijdse balans op van deze clusters. Bovendien worden de mogelijkheden tot verdergaande samenwerkingsverbanden verkend aan de hand van actuele casuïstiek.

Het belooft een zeer boeiende middag te worden met presentaties, lezingen en discussies die u niet wilt missen.

Tijd en locatie
Het symposium vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur op Windesheim, Gert Veenhovenzaal (gebouw G, G2.20), Campus 2-6 in Zwolle.

Kosten
Aan dit symposium zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie
Een volledige beschrijving van alle presentaties, lezingen en deelsessies vindt u op de website van Windesheim. Met uw vragen kunt u ook terecht bij Linda Schulte, projectassistent kenniscentrum Technologie, via [email protected] of 088-4698313.

Aanmelden
U kunt zich tot 12 december 2012 aanmelden voor het symposium via het aanmeldformulier op de website van Windesheim. Op dit formulier kunt u ook kenbaar maken welke deelsessie u wilt bijwonen: de deelsessie Health-cluster of de deelsessie Kunststoffen-cluster.

Partners
De volgende organisaties leveren een inhoudelijke bijdrage aan het symposium:

 

Programma

13.00 uur
Ontvangst

13.30 uur
Welkomstwoord door dagvoorzitter drs. Ineke van der Wal, directeur domein Techniek, Windesheim

13.40 uur
Dr. Marijn Molema, lectoraat Area Development, Windesheim: ‘Clusterpolitiek in de regio Zwolle’

13.50 uur
Drs. Joris Kok, KplusV: ‘Kansrijk investeren in regionale clusters’

14.10 uur
Discussieronde

14.20 uur
Deelsessies: actuele casuïstiek (keuze uit deelname deelsessie Health-cluster of deelsessie Kunststoffen-cluster)

15.30 uur
Pauze

16.00 uur
Slotdiscussie over regionale samenwerking in de regio Zwolle, onder leiding van dr. ir. Willem Buunk, lector Area Development

16.30 uur
Afsluitende borrel, op 1 november 2012 heeft dr. ir. Alexander Udink ten Cate de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, tijdens de borrel is er gelegenheid om afscheid van hem te nemen als lectordirecteur kenniscentrum Technologie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen