Avondchat bij Jouwggd.nl

Array

De jongerenwebsite van GGD Amsterdam
In november en december kunnen jongeren als proef ook ’s avonds chatten met een jeugdarts of sociaal verpleegkundige van de GGD Amsterdam. De chat staat op de jongerenwebsite van de GGD Amsterdam www.jouwggd.amsterda0m.nl en is speciaal voor jongeren van 13-23 jaar. Uit de eerste ervaringen blijkt, dat jongeren vooral chatten over seksualiteit en lichamelijke ontwikkeling. Dit zijn onderwerpen die sommige jongeren makkelijker anoniem bespreken of anoniem hulp voor vragen dan in een gesprek face-to-face. De chat is een uitbreiding van de manieren waarop jongeren advies en hulp van de GGD kunnen inroepen. Het hulpaanbod van de GGD aan jongeren op het voortgezet onderwijs en MBO bestaat verder onder andere uit preventieve gezondheidsonderzoeken in klas twee en vier, (extra) consulten voor leerlingen/ouders met vragen en problemen over gezondheid en ontwikkeling, ziekteverzuimbegeleiding, sense spreekuur en de jongerenwebsite (online hulpverlening).

 

Jouwggd
Jongeren tussen de 12 en 19 jaar maken lichamelijk en geestelijk grote ontwikkelingen door. De GGD probeert jongeren hierin op diverse manieren te begeleiden. Naast de offline hulpverlening die al jaren bestaat (de gezondheidsonderzoeken en dergelijke), wordt ook steeds meer online hulpverlening aangeboden. In 2011 heeft de GGD Amsterdam een speciale jongerenwebsite ontwikkeld. Op www.jouwggd.amsterdam.nl kunnen jongeren zelfstandig informatie opzoeken over de thema’s gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel en alcohol & drugs. Inmiddels bezoeken circa 2000 bezoekers elke maand de site. Jongeren kunnen op de site ook (anoniem) chatten of mailen met een GGD-arts of verpleegkundige die gespecialiseerd is in hulpverlening aan jongeren.

 

Chattijden
Standaard chattijden: maandag, woensdag, vrijdag tussen 15:00 en 18:00

 

Extra chattijden november en december:
November:

vrijdag 16 en 23 en woensdag 28 van 19.00 tot 21.00 uur.

 

December:

maandag t/m donderdag van 15.00 tot 18.00 en 19.00 tot 21.00 uur (niet tijdens kerst).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen