Glutenvrije dag voor kinderen in Amphia

Array

Bezoek op zaterdag 24 november de Glutenvrije Markt in het Amphia Ziekenhuis. Speciaal voor kinderen en hun ouders organiseert Amphia samen met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) deze glutenvrije dag op locatie Langendijk. De markt begint om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur.

Verspreid door het ziekenhuis staan deze dag verschillende kraampjes met informatie en glutenvrije producten, om te kopen én te proeven. Daarnaast zijn er lezingen en kun je vragen over glutenintolerantie stellen aan deskundigen zoals een kinderdietiste en een speciale Maag-, Darm-, Lever (MDL) kinderarts. Voor de jonge kinderen is er een knutselhoek en is er een speciaal glutenvrij Sinterklaasfeest (volgeboekt). Voor de oudere kinderen draait Amphia een film.

Programma

10.30 – 13.30 uur       Glutenvrije Markt

10.30 – 11.00 uur       Lezing door Herbert van Wering, kinderarts-MDL

11.00 – 12.00 uur       Bezoek Sinterklaas voor de kleintjes (volgeboekt)

11.00 – 12.30 uur       Film (voor kinderen van 8 jaar en ouder)

12.30 – 13:00 uur       Lezing door Marion de Bont, kinderdietiste

13.00 – 13.30 uur       Lezing door Herbert van Wering, kinderarts-MDL

 

Coeliakie

Iemand met coeliakie kan niet tegen gluten. Gluten is een eiwit dat in veel producten voorkomt, onder meer in tarwe, rogge en gerst. Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan deze darm zijn werk niet goed doen. De ziekteverschijnselen verschillen per persoon, van diarree tot verstopping en van gewichtsverlies tot overgewicht. Hoe eerder coeliakie wordt herkend, hoe beter. Daar is wel een strikt glutenvrij dieet voor nodig. Elk spoortje van gluten kan de darm opnieuw beschadigen, want coeliakie heeft iemand zijn leven lang.

Voor meer informatie: www.amphia.nl of www.glutenvrij.nl

Recente artikelen