Perfecte moeders bestaan niet

Array

Bij Uitgeverij Kostbaar verschijnt op 20 november. Het boek dat zwangere vrouwen en moeders op een praktische manier helpt in balans te komen en te blijven.
Zwanger zijn en moeder worden zorgt voor een grote en vaak prachtige verandering in het leven van een vrouw. Maar vrouwen kunnen ook behoorlijk uit balans raken van moeizaam verlopende zwangerschappen, miskramen, traumatische bevallingen, een tegenvallende kraamtijd of de combinatie moederschap en werk. De roze wolk is soms ver te zoeken en lijkt in de praktijk af en toe meer op een donkergrijze donderwolk.

Voor alle vrouwen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken tijdens deze nieuwe levensfase heeft Diana Koster een praktisch (zelfhulp)boek geschreven getiteld ‘Perfecte moeders bestaan niet’. In dit boek combineert zij haar kennis met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en praktische oefeningen.
Diana Koster, VrouwenCoach en Verloskundige begeleidt in haar coachingspraktijk vrouwen die door zwangerschap, bevalling of moederschap uit balans zijn geraakt. Door middel van een kortdurend (5-8 gesprekken) en praktisch coachingstraject helpt zij deze vrouwen hun evenwicht te hervinden.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat jaarlijks zo’n 10- 20% van de zwangeren en jonge moeders depressief of angstig is. Er bevallen in Nederland 180.000 vrouwen per jaar. Dat betekent dat er elk jaar tussen de 18.000 en 22.000 vrouwen zijn wier leven op een negatieve manier wordt beïnvloed door piekeren, angstige of depressieve gedachten en gevoelens. Veel vrouwen denken dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Dat zijn ze zeker niet!

‘‘Dit boek is voelbaar vanuit het hart geschreven en leest gemakkelijk en plezierig.”   Barbara Havenith – gynaecoloog

‘‘Geweldig boek voor zwangere vrouwen en moeders! In één adem uitgelezen! Zo herkenbaar, maar bovenal taboedoorbrekend.”   Kim Batelaan – moeder

‘‘Een inspirerende mix van praktische informatie, oefeningen en ervaringsverhalen. Een aanrader voor iedere (aanstaande) moeder bij wie het niet helemaal gaat zoals verwacht en gehoopt.”   Anja Stevens – psychiater

‘‘De positieve energie die van het papier afspat in dit boek, geeft je zin om direct aan de slag te gaan met de praktische opdrachten én met jezelf!”   Sara van Marle-Jeurissen – huisarts

Kijk voor meer informatie op www.dianakoster.nl of www.perfectemoedersbestaanniet.nl

Auteur: Diana Koster
Uitgeverij: Uitgeverij Kostbaar
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 288
ISBN: 9789081977708
Prijs: € 24,95

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen