Kinderopvang Toppie start met gezonde, verse, warme maaltijden

Array

Kinderopvang Toppie gevestigd, sinds 14 jaar in het Gooi, is gestart met gezonde warme maaltijden te verstrekken aan de kinderen. Alle kinderen krijgen om 17.00 uur een vers bereide maaltijd voor het naar huis gaan. Zo kunnen de ouders ontspannen naar huis na een drukke werkdag en hoeven zich niet druk te maken om boodschappen te doen en gehaast eten te koken. De extra service is al gestart vanaf de eerste week oktober dit jaar en is een groot succes.

Na het daverende succes van de nieuwe service van kinderopvang Toppie om de kinderen s’morgens op de vestiging een ontbijt aan te bieden is kinderopvang Toppie nog een stapje verder gegaan.

Na een uitgebreid onderzoek onder de bestaande klanten bleek dat de behoefte groot was om een gezonde warme maaltijd aan de kinderen aan te bieden. De eerste week van september is er een proefweek geweest waarin de kinderen in plaats van een boterham bij de lunch een maaltijd kregen bereid door een kokkin. Dit bleek achteraf niet zo een heel handig tijdstip te zijn. De kinderen werden hierdoor uit het regelmatige ritme van thuis gehaald. Echter Toppie wilde wel verder met de service en is sinds begin oktober van start gegaan om de maaltijd aan het einde van de dag om 17.00 uur aan de kinderen te geven, en wat bleek een Topper! De kinderen worden nu opgehaald terwijl ze een gezonde warme maaltijd hebben gegeten met elkaar (zien eten doet eten..) en komen thuis en kunnen dan nog rustig bijkomen van de dag samen met de ouder die niet hoeft te haasten om nog een gezonde verantwoorde maaltijd te bereiden voor de kinderen. Hierdoor is er rust in huis en kunnen de ouders later eten wanneer de kinderen naar bed zijn. Zo’n 80% van de kinderen eet mee aan het einde van de dag op Toppie. Voor de kinderen die niet mee eten is uiteraard ook gedacht, deze gaan met een pedagogische medewerkster een andere activiteit doen!

Bron: ANP Perssupport/ Kinderopvang Toppie
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen