Roche Diagnostics genomineerd voor Erasmus Innovatie Award 2012

Array

How to reinvent your own business in times of change?
Roche Diagnostics Nederland is genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2012, een initiatief van de Rotterdam School of Management (RSM). De prijs is een erkenning voor de innovatieve wijze waarop de diagnostiekdivisie van Roche de complexe zorgmarkt benadert.

“Roche Diagnostics Nederland BV is de Nederlandse diagnostiekdivisie van de Roche Groep. Het bedrijf is in staat om in de complexe markt waarin zij opereert innovatieve oplossingen te realiseren. Hierbij speelt samenwerking met externe partijen een belangrijke rol voor het biotechnologiebedrijf. Een voorbeeld van een dergelijke samenwerking is met laboratoria van ziekenhuizen. Via haar relatief nieuwe tak “lab consultancy” raakt Roche Diagnostics Nederland BV meer betrokken bij het laboratorium van een ziekenhuis om zo in te spelen op specialisatievraagstukken in de zorgmarkt. Ook het organiseren van evenementen, zoals ‘The Future Starts Today’, met partijen uit verschillende disciplines is een middel om ontwikkelingen in de zorgmarkt in kaart te brengenen de dialoog aan te gaan. Dit biedt niet alleen additionele inzichten in de markt, maar biedt ook mogelijkheden om sneller in spelen op veranderingen,” aldus het juryrapport.

Belang van innovatie binnen de zorg
De zorgmarkt staat onder druk en verandert noodgedwongen. Er is sprake van veranderende rollen van stakeholders, grote kostendruk, en tegelijkertijd groeit de vraag naar zorg onder meer als gevolg van de vergrijzing. Efficientie en innovatie zijn kernbegrippen binnen het veranderproces in de zorgmarkt. De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor laat zien dat bedrijven die voortdurend investeren in vernieuwing, beter presteren. Het vermogen van bedrijven om flexibel te reageren op veranderingen in hun omgeving, en hun producten en diensten te blijven aanpassen op de vraag van de markt, bepaalt of zij bijtijds hun strategie kunnen bijsturen en sterker uit de crisis komen.  “Juist door het antwoord te formuleren op de vraag ‘How to reinvent your own business?’, en door klanten te betrekken in de vraag “Hoe ziet de toekomst van diagnostiek in Nederland eruit?”,  is Roche als geen ander in staat laboratoria te helpen bij het doorvoeren van noodzakelijke vernieuwingen,” aldus de jury.

Erasmus Innovatie Award
De uitreiking van de Erasmus Innovatie Award 2012 vindt plaats op vrijdag 23 november tijdens INSCOPE 2012 Annual Conference in de Rotterdam School of Management. De jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor vormt de basis voor organisaties en of bedrijven die zijn genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2012. Deze monitor peilt ieder jaar de innovatiekracht van de Nederlandse economie en achterhaalt de succes- en faalfactoren van innovatie in uiteenlopende sectoren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door INSCOPE – Research for Innovation. Behalve Roche zijn nog drie bedrijven genomineerd voor deze Erasmus Innovatie Award 2012 en wel Movares, Claymount Technologies Group BV en Mediaan BV. Voor meer informatie over de Erasmus Innovatie Award: http://www.rsm.nl

Recente artikelen