Twee nieuwe jeugdzorghelden in Gelderland

Array

Walter Giesen uit Doetinchem en Roderick Brenninkmeijer uit Nijmegen zijn de winnaars van de Gelderse JeugdZorg Award 2012! Op zaterdag 17 november ontvingen zij ieder 2.000 euro uit handen van de voorzitter van de jury, gedeputeerde Annemieke Traag. Het geld mogen zij besteden aan een activiteit die te maken heeft met hun werk.

De jury stond voor het lastige dilemma om uit zes bijzondere mensen te kiezen die zich met hart en ziel inzetten voor de jeugdzorg. Uiteindelijk heeft de jury in de categorie vrijwilligers gekozen voor Walter die zij kenschetst als `een echte vrijwilliger’. Dankzij zijn enorme inzet voor het kindervakantiewerk is zijn werk een voorbeeld voor anderen en ook voor gemeenten die het kindervakantiewerk soms best wat spontaner en royaler zouden mogen bedelen. De jury heeft bij de professionals gekozen voor het nieuwe, het vernieuwende, het pionierskarakter, het sympathieke vecht-karakter van Roderick.

Zes genomineerden
Dit jaar werden 48 mensen voorgedragen voor de award, die bestaat uit twee prijzen: **n voor een professional en één voor een vrijwilliger. De jury, een gemêleerd gezelschap van jongeren, ouders en hulpverleners en bestuurders, heeft uit de aanmeldingen zes kandidaten genomineerd: drie professionals en drie vrijwilligers. Met deze genomineerden zijn afzonderlijke gesprekken gevoerd, op basis waarvan de jury de uiteindelijke winnaars heeft gekozen. `De JeugdZorg Award laat zien hoeveel mensen, van professional tot vrijwilliger, met enorme bezieling veel goeds doen in de jeugdzorg’, aldus de jury.

Week vol activiteiten
De uitreiking van de Gelderse JeugdZorg Award in het Arnhemse Luxor Live was de afsluiting van de Week van de Jeugdzorg. In deze week organiseerde de provincie Gelderland samen met tal van organisaties met zorg voor de jeugd diverse activiteiten om het werken in de jeugdzorg onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld stages van Gelderse bestuurders bij instellingen en een tour langs middelbare scholen met de jeugdzorgbus Tha Bus. Een compleet overzicht is te vinden op de site van de Week van de Jeugdzorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen