Onthullend rapport zet Zara in zijn hemd

Array

Greenpeace publiceert opnieuw een onderzoek naar schadelijke stoffen in de kledingindustrie: ‘ToxicThreads: The Big Fashion Stitch-Up’. Dit keer duiken we nog dieper in de giftige wereld van de textielproductie voor grote modemerken.

zoom

maandag 19 november 2012 Detox “Fashion Victim” Studio Shoot © Lance Lee / Greenpeace

We kochten 141 kledingstukken van 20 bekende modemerken, in 27 verschillende landen. Dit keer ging het om populaire kleding van modeketens die je in vrijwel elke grote winkelstraat aantreft, zoals Levi’s, Esprit, Mango en Tommy Hilfiger. Al deze kleding testten we en de conclusie: in veel kleding zit een cocktail van giftige stoffen.

Modegigant Zara spant de kroon. In de kleding van deze keten zijn verscheidene stoffen aangetroffen die niet alleen hormoonverstorend, maar ook kankerverwekkend kunnen zijn. De onderzochte Zara-kleding is onder meer verkocht in Nederland. Daarom roept Greenpeace Zara op om nu verantwoordelijkheid te nemen en te stoppen met giftige kleding.

De Nederlandse samenvatting van het rapport is hier te downloaden.

Het volledige rapport is beschikbaar op onze internationale website.

Algemene informatie is te vinden op onze gifstoffen campagne pagina.

bron: Greenpeace


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen