Philips ontvangt 500ste order voor een ‘Ambient Experience’-installatie

Array

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de 500steorder heeft ontvangen voor de Ambient Experience-oplossing, een mijlpaal sinds de verkoop van deze special ontworpen sfeerinstallaties voor ziekenhuizen in 2006 van start is gegaan. Het San Joaquin Community Hospital, gelegen in Bakersfield in de Amerikaanse staat Californie, heeft voor het nieuwe kankercentrum een order geplaatst voor een CT‑behandelplanningsruimte met Ambient Experience. Daarnaast zullen ook twee van de bestralingsruimtes met dit concept worden uitgerust. Door het rustgevende effect van Ambient Experience kunnen patienten beter omgaan met de spanning die ontstaat bij de diagnose en behandeling van kanker. De opening van het San Joaquin Community Hospital Cancer Center zal naar verwachting in januari 2013 plaatsvinden.

Verschillende Ambient Experience installaties in ziekenhuizen in de wereld. Philips zette met deze nieuwe ontwerpgedachte de toon hoe een ziekenhuisomgeving op een patientvriendelijke wijze kan worden vormgegeven.

“Toen ik voor het eerst hoorde van het Ambient Experience-concept van Philips, wist ik direct dat ons kankercentrum zich daarmee wezenlijk zou kunnen onderscheiden van andere instellingen in deze regio”, aldus Sam Itani, bestuursvoorzitter en CEO van het San Joaquin Community Hospital. “Omdat de focus ligt op een combinatie van aandacht voor de beleving van patienten met aandacht voor de behoeften van ons personeel is dit voor iedereen een win/win-situatie. We kunnen onze patienten binnenkort een bijzondere nieuwe zorgervaring bieden en daar zie ik erg naar uit.”

Bij Ambient Experience wordt gebruik gemaakt van tot de verbeelding sprekende dynamische verlichting, videoprojecties en geluid om voor patienten een rustgevende, geruststellende en ontspannende omgeving te creeren. Door de patient zelf controle te geven over de keuze voor een thema dat de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting bepaalt, evenals de weergegeven audio en video in de ruimte, raakt hij/zij vanzelf meer betrokken bij de procedures. Door middel van gespecialiseerde ontwerpstrategieen zijn onderzoeks- en behandelruimtes zo overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat de technologisch complexe apparatuur en procedures minder intimiderend op patienten overkomen. Er zijn echter niet alleen voordelen voor patienten. Gebleken is dat ruimtes met Philips Ambient Experience de duur van procedures verkorten en zorgverleners helpen om efficienter en met meer voldoening te werken.¹

“Dat we zes jaar na de marktintroductie van dit concept al deze mijlpaal van 500 orders bereiken, is een bijzonder prestatie, zeker als je nagaat dat elke installatie een maatoplossing is”, aldus Greg Sebasky, CEO Customer Services bij Philips Healthcare. “In het afgelopen jaar is de vraag naar onze Ambient Experience-oplossingen gestegen, een duidelijk bewijs dat er wereldwijd meer aandacht ontstaat voor de beleving van de patient. De toegenomen vraag geeft blijk van het feit dat een patientvriendelijke, geruststellende omgeving niet alleen voor patienten, maar ook voor ziekenhuizen gunstig is”.

Philips is met Ambient Experience een voorloper op het gebied van genezingsbevorderende omgevingen. Ambient Experience is een oplossing die wordt ingebouwd in scan- en voorbereidingsruimtes (met name voor PET/CT en PET/MR), behandelruimtes, en op afdelingen spoedeisende hulp.

De eerste Ambient Experience-ruimte is in 2005 geïnstalleerd in het Advocate Lutheran General Children’s Hospital in Chicago (VS). Het commerciele Ambient Experience-programma is in 2007 officieel geïntroduceerd in de VS en later geleidelijk uitgebreid naar Europa en groeiregio’s als China en het Midden-Oosten. Tot dusver zijn in vijftig verschillende landen Ambient Experience-systemen geïnstalleerd.

Philips Ambient Experience zal ook te zien zijn op het 98ste jaarlijkse congres van de Radiological Society of North America (RSNA) dat plaatsvindt van 25 t/m 29 november 2012. U vindt Philips op RSNA 2012 op stand 7719 in Hall B van het North Building van congrescentrum McCormick Place in Chicago (VS). Voor meer informatie kunt u terecht bij het Philips RSNA News Center op http://www.philips.com/RSNA.

Een in september 2011 uitgevoerd klanttevredenheidsonderzoek onder 100 gebruikers van Ambient Experience in 27 landen (niet in de VS) leverde de volgende resultaten op: bij 76% van de ondervraagde klanten was sprake van een toename van de arbeidstevredenheid onder personeel, bij 4% bleek de duur van de ingrepen te zijn verkort (3 min./uur), en 6% van de klanten had meer patienten kunnen helpen (5 patienten/week).

bron: Philips/Joost Malta

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen