Bevel psychiater

Array
Psychiater en psychotherapeut heeft haar praktijk gesloten. Al haar patienten zijn terugverwezen naar de huisarts. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heft daarom het bevel op dat sinds november 2011 van kracht was.De inspectie constateerde tijdens een bezoek op 19 oktober 2011 dat psychiater en psychotherapeut geen adequate waarneemregeling had voor de praktijk. Er was ook geen klachtreglement. De inspectie bracht het bezoek naar aanleiding van een aantal signalen over de praktijkvoering. De psychiater en psychotherapeu reageerde niet op verzoeken van een patiente om haar dossier te overhandigen en ook verzoeken daartoe van het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle werden door haar genegeerd.

Nu Psychiater en psychotherapeu heeft aangegeven niet meer als zelfstandige psychiater aan het werk te willen gaan en de inspectie vastgesteld heeft dat de praktijk gesloten is, heeft de inspectie besloten dat het bevel per 16 november kan worden opgeheven.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen