De gevolgen van seksueel misbruik

Array

Nieuwe editie Tijdschrift Kindermishandeling
Het hoger beroep in de Amsterdamse Zedenzaak is begonnen. Tegelijkertijd dreunen de conclusies van de commissie-Samson nog na. Reden voor Tijdschrift Kindermishandeling (TKM) om stil te staan bij de gevolgen van seksueel misbruik.

Zo vertelt een moeder over haar 6-jarig dochtertje dat misbruikt werd, vlakbij hun huis. De impact op het gezin was én is groot. Ook komen slachtoffers en experts aan het woord over hervonden herinneringen. Want altijd weer duikt de vraag op of zeer jonge kinderen zich later wat zouden kunnen herinneren van het misbruik. En voor deze nieuwe TKM namen Defence for Children en TKM 162 vonnissen van ontuchtzaken onder de loep: krijgen plegers dezelfde straf voor dezelfde misdaad?

Overzicht van artikelen:

Gratis abonnement
Tijdschrift Kindermishandeling is een gratis online vakblad. Aanmelden voor een gratis abonnement kan via: www.tkmnieuws.nl.Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen