Jeroen Derijks gevestigd apotheker Den Bosch

Jeroen Derijks is benoemd tot gevestigd apotheker/manager van ZANOB Apotheek, locatie Jeroen Bosch Ziekenhuis. In zijn nieuwe functie is Derijks verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan patienten geboden wordt.

Jeroen Derijks is in 2010 aangesteld als apotheker binnen ZANOB. Zijn economische achtergrond maakt dat hij zorgvraagstukken niet alleen benadert vanuit het kwaliteitsaspect maar ook oog heeft voor het zo efficient mogelijk inzetten van schaarse middelen. Derijks: ‘Deze twee invalshoeken neem ik uiteraard ook mee in mijn functie als gevestigd apotheker. Ik zet mij daarnaast in voor innovatie, het doen van praktisch wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de vakgroep geriatrie, het opleiden van ziekenhuisapothekers en klinisch farmacologen en de samenwerking met de verschillende zorgverleners in ons verzorgingsgebied.’

Loopbaan
Jeroen Derijks studeerde economie aan de Universiteit van Brabant en vervolgens Farmacie aan de Universiteit van Utrecht, waar hij in 2004 zijn diploma behaalde. Aansluitend deed hij twee vervolgopleidingen tot ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog en promoveerde hij op de effecten van antidepressiva op de glucosehuishouding.

Nevenfuncties
Jeroen Derijks vervult een aantal nevenfuncties. Binnen de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers (NVZA) zit hij  in de Commissie Wetenschappelijke Zaken en Onderzoek. Hij is medeorganisator van de Nederlandse Ziekenhuisfarmaciedagen en hij is lid van de werkgroep Clinical Rules. Deze werkgroep stelt landelijk in het kader van medicatieveiligheid zogenaamde beslisregels voor medicatiebewaking op. Daarnaast is hij visitator voor de opleiding tot ziekenhuisapotheker.

ZANOB
ZANOB kent een lange bestaansgeschiedenis. In 1780 werd bij het Groot Ziekengasthuis – nu onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis – als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland een ziekenhuisapotheek ingericht. Op dit moment verzorgt ZANOB de apotheekfunctie voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel, Cello, Reinier van Arkel, Schakelring, Van Neynselgroep en Zorggroep Elde. Onderdeel van ZANOB is tevens de Jeroen Bosch Apotheek, een 24-uurs apotheek die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gevestigd. Er werken 180 medewerkers bij ZANOB. Zij stellen zich ten doel dé deskundige partner te zijn in de farmaceutische patientenzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Byvanck, cluster Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 84 48, e-mail: s.byvanck@jbz.

bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen