Expertise op gebied van sport, bewegen en gezondheid gebundeld in Sport Science Institute Groningen

Array

De prestaties verbeteren van de Nederlandse (top)sport; het ontwikkelingen van sportieve vaardigheden van kinderen; het bevorderen van een actieve leefstijl vanuit een gezondheidsmotief en het creeren van economische, sociale en culturele voordelen van sport. Dat zijn doelstellingen van het nieuwe Sport Science Institute Groningen (SSIG). Het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen hebben de handen ineen geslagen in het SSIG. Het instituut houdt op woensdag 28 november 2012 zijn openingssymposium.

De vier Groninger instellingen hebben de krachten gebundeld om te komen tot een betere samenwerking tussen wetenschap, onderwijs, beroepspraktijk en beleid. Het SSIG richt zich vooral op de kernthema’s sport & gezond ouder worden, sport & prestatie en sport & duurzame samenleving. Deze focus leidt tot een betere profilering en specialisatie van onderzoek en onderwijs, wat tot een hoger niveau leidt. De in september 2012 gestarte minor- en master-opleidingen Sport Science, zijn de eerste invulling van deze specialisatie in het onderwijs.

 

SIGG
Het SIGG zorgt ervoor dat nieuwe samenwerkingsverbanden tussen wetenschappers, topsporters/coaches, docenten en beleidsmedewerkers gemakkelijker ontstaan. Daarnaast helpt het SIGG bij het initieren, ontwikkelen, uitvoeren en zichtbaar maken van nieuwe projecten.

Het SSIG biedt een rijk en breed potentieel aan kennis, expertise en mankracht. De krachtenbundeling betekent dat het SSIG, door (toegepaste) wetenschappelijk kennis beter toegankelijk te maken, een flinke bijdrage kan leveren aan de Olympische ambities van Nederland en aan de Europese ambitie om in 2020 twee gezonde jaren aan ieder leven toe te voegen.

 

Openingssymposium
Het openingssymposium van het Sport Science Institute Groningen vindt plaats op woensdag 28 november, van 13.00 tot 17.00 uur in het Willem-Alexander Sportcentrum van de Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 17 te Groningen.

Bron: Sport Science Institute Groningen

Recente artikelen