Managers Juvent en hoogleraar Jo Hermanns presenteren boek over Zeeuwse Jeugdzorg

Tijdens de boekpresentatie in de Drukkerij in Middelburg is maandag 12 november het eerste exemplaar van het boek Wraparound care in de jeugdzorg gepresenteerd en overhandigd aan de Provincie waarna het symbolisch werd doorgegeven aan de Zeeuwse gemeenten. Symbolisch omdat de jeugdzorg de komende jaren, in het kader van de transitie en transformatie van de Provincie naar de Zeeuwse gemeenten gaat.

In Zeeland is Juvent al een aantal jaar bezig met de implementatie van het IPT stelsel (Intensieve Pedagogische Thuishulp) wat een uitwerking is van het Wraparound care model. Onbewust heeft de Zeeuwse organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp zich daarmee goed voorbereid op de transitie. De implementatie van de IPT visie is absoluut een succes te noemen maar is niet zonder slag of stoot verlopen. Clienten worden sneller geholpen, de IPTer sluit beter aan bij de waarden en normen van het gezin (staat naast het gezin), de doelen worden samen met de client bepaald wat de clienttevredenheid heeft verhoogd en kinderen kunnen met hulp vaker thuis blijven wonen. Het betekende een forse uitbreiding van het aantal ambulante hulpverleners (hulp start altijd thuis) en een afbouw van residentiele capaciteit en van de dagbehandeling. “Zeeland en Juvent zijn hiermee koploper in de vernieuwing van de Jeugdzorg”, aldus Hoogleraar Jo Hermanns tijdens de boekpresentatie.
Over de vier schrijvers:
Andrea Klap, Karin Smit en Antoon Zwart zijn managers bij Juvent, Jeugd & Opvoedhulp Zeeland en hebben bij Juvent al een aantal jaren ervaring met het vormgeven van het IPT-stelsel. Jo Hermanns is hoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam, bijzonder lector Werken in Gedwongen Kader aan de Hogeschool Utrecht en adviseur jeugdbeleid in H&S Consult te Woerden.

Meer informatie over het boek:

http://www.swpbook.com/index.php?action=view&book=1481&mcat=7#.UKFP_phmKjY

 

Boekpresentatie gemist? Bekijk het filmpje:

[vimeo video_id=”53370725″ width=”400″ height=”300″ title=”Yes” byline=”Yes” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen