Philips presenteert nieuwste innovaties op RSNA 2012

0
225

Radiologie-oplossingen om de transformatie van zorg tussen verschillende klinische disciplines mogelijk te maken
Amsterdam (NL) / Chicago (VS) – Op de 98e jaarvergadering van de RSNA (Radiological Society of North America) in Chicago presenteert Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) de volgende stappen in zijn unieke benadering van radiologie, Imaging 2.0. De onderneming demonstreert nieuwe producten die de samenwerking tussen zorgverleners en de integratie tussen systemen mogelijk en beter moeten maken om zo samen de zorg te transformeren.

Op RSNA 2012 laat Philips 15 nieuwe producten en toepassingen zien waarin de principes van Imaging 2.0 concreet worden toegepast. Deze producten en toepassingen zorgen met slimme, aan de patient aan te passen systemen voor meer comfort voor de patient, een hogere beeldkwaliteit, nieuwe manieren voor het integreren en delen van informatie, en een uitstekende waarde door innovatieve upgrades. In het kader van Imaging 2.0 heeft Philips tot nu toe bijna 50 nieuwe producten en upgrades geintroduceerd. Die zorgen voor snelle manieren om samen te werken en bieden economische waarde voor zorgverleners, zodat die op hun beurt zorg op maat kunnen leveren, betere zorgresultaten kunnen bewerkstelligen, en de zorgkosten kunnen terugbrengen.

“De toegenomen nadruk op geavanceerde diagnostische zorg heeft radiologen en hun specialisme in het middelpunt van de gezondheidszorg geplaatst”, aldus Deborah DiSanzo, CEO van Philips Healthcare. “Wij zetten ons in om ideeen te combineren met expertise, innovatie en financiering, om door middel van zinvolle innovaties oplossingen te creeren die echt verschil maken voor radiologen en hun zorgteams en voor patienten en hun naasten.”

Sinds de introductie van Imaging 2.0 in 2010 heeft Philips de dialoog binnen het gehele zorgspectrum verder gebracht, samen met medici en andere belanghebbenden in de zorg, om te helpen bij het wereldwijd oplossen van de enorme problemen en uitdagingen in de gezondheidszorg.

“Bij Philips denken we dat radiologie de hoeksteen vormt van diagnostiek en behandeling”, aldus Gene Saragnese, CEO van Imaging Systems bij Philips. “We staan middenin de grootste transformatie in de geschiedenis van beeldvormingstechnieken. Bij Philips komen we onze belofte na om elk jaar met innovatieve oplossingen te komen. Met zoveel producten in ontwikkeling zijn we nog maar net begonnen met innoveren.”

Op RSNA 2012 demonstreert Philips zijn missie – ‘Transforming Care Together’ – door een aantal van de nieuwste oplossingen te laten zien die het heeft ontwikkeld met de inzichten van klanten in gedachten. Op die manier laat Philips zien dat het zich inzet om in te spelen op de veranderende behoeften van radiologen. Daarbij gaat het onder meer om de volgende oplossingen.

– De nieuwste versie van IntelliSpace Portal: een geavanceerde visualisatie-oplossing voor het analyseren en interpreteren van medische beelden die is ontworpen om de manier te vereenvoudigen waarop radiologen met grote hoeveelheden beeldgegevens werken. De uitgebreide reeks klinische applicaties voor onderzoeken op het gebied van computertomografie (CT), magneetische resonantie (MR) en nucleaire geneeskunde (NG) is ongeevenaard in de zorgsector.

– iPatient: een geavanceerd platform bij de productlijn CT- en PET/CT- scanners dat gerichte innovaties biedt om patientgerichte beeldvormingstoepassingen nu en in de toekomst te ondersteunen. Het geeft patienten controle over een gepersonaliseerde werkstroom die erop is gericht om het gebruik van iteratieve reconstructietechnieken te vereenvoudigen, en biedt nieuwe methodes om patientspecifiek dosisbeheer mogelijk te maken. Dankzij de SyncRight-functionaliteit maakt iPatient eenvoudige en efficiente communicatie mogelijk tussen het CT-systeem en het injectiesysteem, zodat een toepasselijke dosis contrastmiddel en een consistente beeldkwaliteit kunnen worden geleverd.

– De lancering van een kosteneffectief alternatief voor digitale breedband MRI: de revolutionaire dStream-breedbandtechnologie – door Philips geintroduceerd met zijn Ingenia MR-systemen, met een betere werkstroom, hogere beeldkwaliteit, eenvoudigere spoelbediening en meer comfort voor de patient – komt nu beschikbaar voor de meeste reeds geinstalleerde Achieva en Intera MR-systemen van Philips.

– De Ingenia MR-OK-oplossing voor intra-operatieve neurochirurgie van de nieuwste generatie: hiermee breidt Philips zijn MR-aanbod op het gebied van interventionele MRI verder uit. Een MR-OK-suite voor intra-operatieve MRI biedt toegevoegde waarde voor neurochirurgiefaciliteiten door ondersteuning te bieden bij resecties, waardoor zowel de chirurg als de patient kostbare tijd kan besparen.

– De nieuwe generatie MicroDose met Single-Shot Spectral Imaging (SI)*, tegelijk met de eerste klinische toepassing – Spectral Breast Density Measurement*: de nieuwe MicroDose SI* van Philips – een full-field digitaal mammografiesysteem – introduceert de mogelijkheid om niet-invasieve spectrale beeldvormingstechnieken in de klinische praktijk toe te passen zonder vrouwen te hoeven blootstellen aan extra onderzoeken of roentgenstraling.

U vindt Philips van 25 t/m 29 november op RSNA 2012 op stand 7719 in Hall B van het North Building van congrescentrum McCormick Place in Chicago (VS). Voor meer informatie en aanvullend (beeld)materiaal kunt u terecht op www.philips.com/RSNA onder het tabblad ‘News Center’.

Vorig artikelMinimum leeftijd roken naar 18 jaar
Volgend artikelMinder criminaliteit door ADHD medicatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.