Deventer Ziekenhuis kiest SafeNet voor veilige toegang op afstand tot medische gegevens

Deventer Ziekenhuis kiest voor SafeWord 2008 van SafeNet als two-factor authenticatieoplossing voor toegang op afstand tot klinische applicaties en patientendossiers door medische professionals. Het Deventer Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis dat jaarlijks aan meer dan tweehonderdduizend patienten zorg biedt.

Om patienten tijdige en effectieve zorg te kunnen bieden, wilde het Deventer Ziekenhuis zijn medische staf toegang op afstand geven tot kritische patienteninformatie. Gezien de vertrouwelijkheid van de informatie en de geldende wetgeving omtrent databescherming, moest het ziekenhuis er zeker van zijn dat gegevens niet toegankelijk zijn voor ongeautoriseerde medewerkers. Daarnaast was het zaak om kwetsbare vaste wachtwoorden af te schaffen.

Met de implementatie van de two-factor authenticatie SafeWord 2008 krijgen geautoriseerde medewerkers een eenmalig wachtwoord dat niet te hergebruiken is en hacken tegengaat. Deze medewerkers hebben hierdoor veilige toegang op afstand tot ziekenhuisdata, waardoor zij direct medische beslissingen kunnen nemen op basis van actuele en complete informatie. SafeWord 2008 is makkelijk te onderhouden en te beheren, en integreert naadloos met het Citrix-platform van het ziekenhuis. De oplossing speelt zo optimaal in op de hoge veiligheidseisen.

“Voor de ingebruikname van SafeWord hadden onze medische professionals en andere medewerkers geen toegang tot medische applicaties en data wanneer ze het ziekenhuis hadden verlaten. Dat maakte het werk voor hen moeilijker dan nodig. We kunnen hen nu makkelijke toegang bieden tot medische gegevens, ongeacht waar zij zich bevinden. Tegelijkertijd is de informatie die patienten ons toevertrouwen, continu goed afgeschermd”, zegt Niels Nijenhuis, IT-architect bij het Deventer Ziekenhuis.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen