Trouwe klanten betalen 86 euro meer voor zelfde zorgverzekering

Array

Klanten die loyaal zijn aan hun zorgverzekeraar betalen meer voor hun zorgverzekering dan nodig is. Veel mensen zijn tevreden over hun zorgverzekeraar en willen daarom niet weg. Maar ook zonder over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kunnen consumenten besparen.

Totale besparing 1 miljard

Alle grote zorgverzekeraars bieden internetvarianten aan van hun bestaande zorgverzekeringen tegen een veel lagere premie dan de traditionele verzekering. Gemiddeld bedraagt het premieverschil 86 euro per jaar tussen beide polissen. Dat is inclusief de gemiddelde collectieve korting van 3,7%*. Naar schatting 89% van alle Nederlanders boven de 18 jaar is verzekerd bij een traditionele zorgverzekeraar. Als zij allemaal zouden overstappen besparen zij in totaal 1 miljard euro, berekende Independer.nl.

Jongeren profiteren
Jonge mensen tussen de 18 en 34 jaar stappen relatief vaak over (circa 9%*) en profiteren daardoor van de lage premies. Vergelijkingssite Independer.nl herkent deze trend in het overstapgedrag van haar klanten. 35% van de overstappers via Independer.nl behoort tot deze leeftijdsgroep. Oudere klanten zijn loyaler. Van de 55-plussers stapt maar een paar procent over. Maar ook deze groep kan besparen door bij de huidige zorgverzekeraar te kiezen voor de internetverzekering.

Loyale klant betaalt korting

Verzekeraars willen graag nieuwe klanten aantrekken en vinden die vooral onder jongeren. Daarom introduceren ze speciale internetverzekeringen. Deze verschillen qua vergoedingen niet van de traditionele zorgverzekering. Qua premie en extraatjes zijn ze wel veel gunstiger. De kortingen en extra’s kunnen verzekeraars geven dankzij de grote aantallen loyale klanten. In 2012 bleef zo’n 94% van alle verzekerden zijn zorgverzekeraar trouw, in 2013 zal dat niet veel anders zijn.

*Bron: VektisZorgmonitor 2012

Bekijk de berekening die bij dit bericht hoort.

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen