Quiz-app op Ipad scherpt kennis over pijn bij zorgverleners

Array

Een kennisquiz over pijn helpt zorgverleners op een creatieve manier hun kennis over dit ‘vergeten’ gebied te vergroten. De app ‘Fabels en Feiten’ met misverstanden en feiten over pijnbestrijding kan vanaf vandaag op de Ipad worden gedownload na de introductie tijdens het congres ‘Oncologiedagen voor Verpleegkundigen’ in de Reehorst te Ede. De app is te downloaden in de iTunes store onder de naam ‘Rad van Fabels’.

De app is een initiatief van farmaceutisch bedrijf Takeda, dat onder meer actief is op het gebied van pijnbestrijding bij kanker. Deelnemers kunnen punten verdienen door zoveel mogelijk goede antwoorden te geven.

“In opleidingen voor artsen en verpleegkundigen krijgt pijnbestrijding nog niet die aandacht die het verdient. Vooral door de vergrijzing zal het aantal pijnpatienten toenemen. Met deze app hebben we een prikkelende manier gevonden om kennis over pijn bij te spijkeren”, stelt Aarnoud Overkamp, algemeen directeur van Takeda.

Op stellingen zoals ‘Bij een opioïd mag geen alcohol worden gebruikt’ en ‘Betekenisvolle pijnverlichting is niet te meten’, kunnen zorgverleners telkens kiezen uit drie antwoorden. Overkamp:  “Als arts of verpleegkundige moet je sterk in je schoenen staan om patienten met pijn te helpen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om pijn te bestrijden. Deze app moet een handje helpen bij het vinden van goed doordachte en op feiten gebaseerde behandelingen in de strijd tegen pijn.”

bron: Headline Communications/Martin van Putten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen