Recordaantal donateurs van 39.296 tijdens TV show Sta op tegen kanker

Array
Tijdens de liveshow op Ned1 (AVRO) Sta op tegen kanker is een record aantal donateurs geworven. De teller stond aan het eind van de uitzending op maar liefst 39.296 nieuwe donateurs.

Op deze bijzondere avond traden bekende en onbekende Nederlanders op zoals Kane, Gerard Joling, BLØF, Anita Witzier, Don Diablo, Trijntje Oosterhuis, Sara Kroos, Nick & Simon, Giel Beelen, Claudia de Breij, Irene Moors, Toine van Peperstraten, Jochem Uytenhaage, Gers Pardoel, Patrick Lodiers, Jan Kooijman, Tineke Schouten, Tijl Beckand, Joris Linssen, Nelie Kroes, Andre Kuipers, Ed Nijpels, Albert Verlinde, Gerdie Verbeet en Marco Borsato.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Omgerekend zijn dit 11 mensen per uur met als gevolg dat iedereen wel iemand kent in zijn of haar omgeving met kanker. Gelukkig stijgt de overlevingskans de afgelopen decennia, maar we zijn er nog niet. Daarom staan we ook dit jaar weer op tegen kanker.

De campagne duurt nog 2 weken voort. Daarna zal het eind aantal donateurs bekend worden gemaakt door KWF Kankerbestrijding.

Dit is een origineel bericht van KWF Kankerbestrijding
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen