Ruwaard van Putten Ziekenhuis verwijdert gezonde long?

Array

Volgens Hart van Nederland is bij een 57 jarige man uit Rotterdam dit jaar waarschijnlijk een gezonde long verwijderd na diagnose in het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Na onderzoek luidde de diagnose longkanker, nadat de man bloed had gespuugd. Volgens de artsen had de man longkanker en moesten er twee tumoren uit zijn longen worden verwijderd. Na een paar weken werd hij in opdracht van artsen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis geopereerd in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dit ziekenhuis is namelijk gespecialiseerd in dit soort operaties. Bijna de helft van zijn longen werd weggesneden. Na de operatie bleek dat de man helemaal geen longkanker had.

Eén van de chirurgen van het Maasstad Ziekenhuis vertelde de man na de operatie het schokkende nieuws. Zijn longen waren gezond en hij had geen kanker, de operatie was volstrekt onnodig. De vlekken die de artsen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis hadden aangezien voor tumoren, waren overblijfselen van een ontsteking, aldus de advocaat van de bewuste man. Zijn client is ernstig getraumatiseerd door het voorval en wil een schadevergoeding van het ziekenhuis, zo stelt hij.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Het ziekenhuis raakte eerder in opspraak vanwege het hoge aantal sterfgevallen op de cardiologieafdeling in 2010.
Bron: HvN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen