Aboutaleb opent KinderOOGcentrum Oogziekenhuis

Array

Op woensdag 28 november jl. heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het KinderOOGcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam geopend. Ieder jaar bezoeken 20.000 kinderen de polikliniek van Het Oogziekenhuis en worden 700 kinderen geopereerd door gespecialiseerde oogartsen. Het centrum herbergt alle oogheelkundige zorg voor kinderen tot en met 14 jaar en is qua zorg, maar ook qua omgeving volledig afgestemd op de behoeften van het kind en de ouders. Gevolg: het verblijf in het ziekenhuis vindt plaats met minder angst.

Burgemeester Aboutaleb, Gemeente Rotterdam: “Onze ogen zijn onze vensters op de wereld. Het is daarom van groot belang dat we goed voor onze ogen zorgen. Van kinds af aan. En daarvoor is goede specialistische oogzorg een voorwaarde. Daarom ben ik zeer verheugd met dit nieuwe KinderOOGcentrum in Rotterdam. In alle opzichten ingericht voor kinderen: uitnodigend, op een kindvriendelijke manier ingericht, open, transparant. Voor volwassenen is het al geen pretje om naar een ziekenhuis te gaan, laat staan voor een kind.”

Tjeerd de Faber, kinderoogarts Het Oogziekenhuis Rotterdam: “Mijn ultieme wens is dat een kind zich verheugt op een bezoek aan Het Oogziekenhuis. Dat het kind het ervaart als uitje of feestje, een dagje samen met papa en mama op pad en vooral dat het geen angst kent om naar de dokter te gaan.”

Tijdens opening tevens lancering vuurwerklesbrief
Iedere jaarwisseling lopen veel kinderen en volwassenen aan één of beide ogen blijvend oogletsel door vuurwerk op. Afgelopen jaar werden helaas zelfs 21 ogen blind waarvan een/derde van kinderen. Om alle basisschoolleerlingen van Nederland te leren hoe je veilig met vuurwerk om kunt gaan, is een vuurwerklesbrief ontwikkeld. Deze werd tijdens de opening van het KinderOOGcentrum door de burgemeester officieel online gepubliceerd: www.vuurwerklesbrief.nl.

Via opdrachten en filmpjes kunnen de leerlingen van alles te weten komen over vuurwerk, hoe vuurwerk wordt gemaakt, waar het wordt opgeslagen en wat de gevolgen voor je ogen kunnen zijn als je onvoorzichtig met vuurwerk omgaat. Tot slot worden alle kinderen opgeroepen om een vuurwerkbril op te zetten: zowel als je vuurwerk afsteekt als wanneer je er alleen maar naar kijkt. Het is namelijk nog altijd zo dat ten minste 50% van de slachtoffers alleen maar naar vuurwerk kijkt. De vuurwerklesbrief is ontwikkeld op initiatief van Het Oogzorgnetwerk. De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Stichting Oogfonds, Stichting Vuurwerkpreventie en de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Meer weten over Het KinderOOGcentrum? www.oogziekenhuis.nl/kinderoogcentrum
Meer weten over de vuurwerklesbrief? www.vuurwerklesbrief.nl

Sponsoren KinderOOGcentrum
Stichting Verre Bergen, Stichting Oogfonds, Ergra Low Vision, Lameris OOtech, CZ, HighCare, Stichting Physico, ADP, Koninklijke Visio, Job Dura Fonds, Jeeves, Bartiméus, Helmink Communicatie Groep en De Maatschappij.

Noot voor de redactie
Voor interviews en beeldmateriaal op hoge resolutie? Bel of mail Maaike van Zuilen: 06 456 32 117; [email protected]

Het Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland fungeert Het Oogziekenhuis Rotterdam als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een ‘Center of Excellence’. Dit houdt in dat zorg, opleiding en research voldoen aan de criteria van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Jaarlijks worden ruim 14.000 operaties uitgevoerd en 140.000 patienten poliklinisch gezien. Klantgerichtheid, dagbehandelingen, eigentijdse huisvesting, efficiente bedrijfsvoering en uiteraard een innovatief personeelsbeleid zijn voor Het Oogziekenhuis kritische succesfactoren.

 

Recente artikelen