Dokter op dinsdag: ‘Depressie; wat als je alles ziet door een donkere bril?’

Mevr. Laura Breuning, psychiater van het Centrum voor Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie van Reinier van Arkel, verzorgt op 11 december de Dokter op Dinsdag-lezing van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In verband met de feestdagen is de lezing deze maand op de tweede dinsdag van de maand in plaats van de vierde. De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en begint om 19.00 uur. Aanmelden is wenselijk; dit kan via [email protected] of (073) 553 6577.

Iedereen heeft weleens een dag dat het minder gaat. Je hebt geen zin om op te staan, je ergert je aan de kleinste dingen, je blijft het liefst thuis en hebt geen zin iets te ondernemen. Maar wat als deze somberheid niet weggaat? Wat als er geen dag meer is dat het zonnetje voor je schijnt? Wat als je niet meer kan genieten van de dingen waar je normaal zo van genoot? Wat als het eten niet meer smaakt? Je de slaap niet meer kan vatten? Wat als je alles ziet door een donkere bril?

Soms gaat normale somberheid over in een ziekte, in een depressie. Tijdens deze Dokter-op-Dinsdaglezing bespreekt mevrouw Breuning wat je dan moet doen.  Wat kun je zelf doen, wat kan de omgeving doen en wanneer is het belangrijk hulp te zoeken? Na de inleiding van dokter Breuning is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt u vooraf vragen stellen via [email protected] .  Het Informatiepunt Reinier van Arkel is met een informatiestand aanwezig bij deze lezing.

Bijeenkomst
De lezing vindt plaats op 11 december  in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ’s-Hertogenbosch. De lezing begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur.  Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Dan vragen wij u zich vooraf aan te melden via [email protected] of (073) 553 6577. Er is plaats voor 185 mensen.

Dokter op Dinsdag
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt een keer per maand op dinsdagavond een  lezing gegeven voor een breed publiek  onder de titel: ‘Dokter op Dinsdag’. De lezingen bieden patienten en geïnteresseerden de gelegenheid meer te horen  over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied.‘Dokter op Dinsdag’ is een samenwerking van het Brabants Dagblad en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor een overzicht van alle lezingen op www.jbz.nl/dokteropdinsdag

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen