ParkinsonAtlas maakt regionale verschillen in zorg zichtbaar

Vandaag wordt de eerste online ParkinsonAtlas gepresenteerd. Met deze atlas krijgen patienten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars beter zicht op de regionale verschillen in de zorg voor mensen met Parkinson. De ParkinsonAtlas combineert algemene kenmerken (bijvoorbeeld het aantal parkinsonpatienten per regio) en het zorgaanbod (bijvoorbeeld hoeveel therapeuten er in de regio gespecialiseerd in parkinson) met het zorgresultaat (bijvoorbeeld het aantal patienten met een botbreuk).

De ParkinsonAtlas wordt gepresenteerd tijdens het congres van ParkinsonNet in het Beatrix Theater in Utrecht. Meer dan 1400 in Parkinson gespecialiseerde zorgverleners ontmoeten elkaar daar om de zorg voor mensen met parkinson te verbeteren.

 

De ParkinsonAtlas (www.ParkinsonAtlas.nl) is een product van het nationaal ParkinsonNet coördinatiecentrum en IQ Healthcare. Beide zijn onderdeel van het UMC St Radboud. De ParkinsonAtlas is onderdeel van de bredere GezondheidszorgAtlas die op dit moment door IQ healthcare in samenwerking met onder meer de patientenfederatie NPCF wordt ontwikkeld.

 

www.parkinsonatlas.nl

www.parkinsonnet.nl

www.iqhealthcare.nl

Recente artikelen